stiri

Samsung trece în producție a doua generație FinFET pe 14nm

Samsung Exynos 7 Octa

Vești bune pentru pasionații de tehnologie mobilă. Samsung a început producția cipurilor ce folosesc procesul tehnologic de 14nm LPP(Low-Power Plus), a doua generație a tehnologiei Samsung 14nm FinFET.

Samsung va fabrica pe baza noului proces tehnologic cipurile Exynos Octa dar și procesorul Qualcomm Snapdragon 820, așteptat să fie integrat în dispozitive în prima jumătate a acestui an.

Integrarea unei structuri tridimensionale FinFET a tranzistoarelor oferă o creștere a performanței și un consum de energie mai scăzut. Noul proces Samsung 14nm LPP oferă viteze cu până la 15 procente mai mari și un consum cu până la 15 procente mai mic, spre deosebire de tehnologia 14nm LPE anterioară, datorită îmbunătățirilor structurii tranzistoarelor și optimizării procesului. În plus, folosirea tranzistoarelor FinFET oferă mai multe posibilități în procesul de producție, și astfel se vor evita limitările de scalare.

Samsung Exynos 7 Octa

Samsung Exynos 7 Octa

To Top

Citește articolul precedent:
Toate dispozitivele Motorola din 2016 vor avea senzor de amprente

Motorola este una dintre companiile care au adoptat rapid senzorul de amprente. În ianuarie 2011, Atrix 4G oferea deja un...

Închide