stiri

Sony ne prezintă telefoanele Xperia 1 III și Xperia 5 III

Sony Xperia 1 III

Sony a lansat telefoanele Xperia 1 III și Xperia 5 III, două modele cu funcții extinse de fotografiere. Telefoanele au fost dezvoltate în colaborare cu inginerii din spatele seriei de camera Sony Alpha și se laudă cu o focalizare peste medie. De altfel, Sony livrează camere video pentru o mulțime de alți producători de telefoane, compania japoneză fiind recunoscută în acest domeniu.

Xperia 1 III oferă un set de caracteristici mai sofisticate. Urmărirea obiectelor este îmbunătățită cu ajutorul funcției Real-time Tracking, care le permite utilizatorilor să fotografieze cei mai dificili subiecți aflați în mișcare cu focalizare precisă. Utilizând algoritmii bazați pe inteligența artificială și senzorul 3D iToF pentru măsurarea distanței, funcția Real-time Tracking poate detecta și se poate concentra cu precizie pe un subiect, continuând să-l urmărească chiar dacă acesta iese, temporar, din câmpul vizual.

În plus, ambele modele oferă autofocalizare continuă cu 60 de calcule AF/AE pe secundă – permițându-le utilizatorilor să fotografieze și să stocheze 20 de fotografii (20 de cadre pe secundă – FPS) cu precizie ridicată, focalizare clară și expunere optimizată. Procesorul de imagine BIONZ X le permite utilizatorilor, pentru prima dată, să fotografieze în modul rafală în condiții de luminozitate scăzută.

Xperia 1 III dispune de un display CinemaWide 4K HDR OLED de 6.5 inchi, cu un raport de aspect de 21:9 și o rată de refresh de 120Hz, în timp ce Xperia 5 III oferă un ecran uimitor CinemaWide HDR OLED de 6.1 inci, cu un raport de aspect de 21:9 CinemaWide, cu rată de refresh de 120Hz. Noile modele Xperia beneficiază de un panou OLED calibrat din fabrică, cu un balans de alb extrem de precis.

Noua generație Xperia este echipată cu cea mai recentă platformă mobilă Qualcomm Snapdragon 888 5G, preluând toate caracteristicile acesteia. Performanțele telefoanelor sunt datorate procesorului Qualcomm Kryo 680 care permite o performanță cu 25% mai mare și GPU-ului Qualcomm Adreno 660 care asigură o redare grafică cu 35% mai rapidă decât generația anterioară. Având o baterie de 4.500mAh, ambele modele oferă suficientă putere pentru a fi utilizate întreaga zi, în timp ce o gamă largă de funcționalități de încărcare ajută la maximizarea confortului și la prelungirea duratei de viață a bateriei. Când aceasta are nevoie de un impuls, poate fi încărcată până la 50% în 30 de minute cu încărcătorul inclus XZQ-UC1.

Ambele telefoane vor fi disponibile cu Android 11 din vara anului 2021.

To Top

Citește articolul precedent:
Sony Xperia 10
Sony prezintă Xperia 10 III

Xperia 10 III este un telefon mid-range compact, subțire, ușor și rezistent la apă. Platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 690 5G...

Închide