GPS, localizare

Speedview

Speedview este o aplicație foarte interesantă pentru șoferi, ce permite optimizarea traseelor pe care obișnuiesc să le parcurgă dar și accesul la o serie de informații statistice.
Speedview rulează pe echipamentele cu GPS încorporat, ce au instalat sistemul de operare Android. Datele sunt culese cu precizie și transpuse într-o serie de grafice ce reliefează viteza de deplasare pentru întreaga călătorie.
Precizia aplicației depinde de modul de funcționare a modului GPS. Șoferul trebuie să fie totuși atent la instrumentele de bord în cazul în care traverzează o zonă fără semnal GPS cum ar fi tuneluri, pasaje sau zone cu clădiri înalte. Sincronizare cu sateliții rețelei GPS poate fi greoaie pentru început.

Utilizatorul poate afla durata totală a călătoriei, viteza medie și poate indentifica punctele în care a circulat cu viteză redusă. Speedview afișează viteza reală indicată de sateliții rețelei GPS, diferențele față de vitezometrul automobilului fiind destul de mari. Spre exemplu, în cazul unui automobil Dacia Logan care circulă cu viteza de 100km/h indicați pe bord, Speedview va afișa o viteză reală de 91-92Km/h reali.
Marja de eroare a vitezometrului din automobil variază în funcție de viteză și tinde să devină mai mare la viteze ridicate.

Cei care sunt interesați de performanțele automobilului și anume timpul necesar pentru a ajunge la viteza de 100km/h sau timpul în care se poate parcurge un sfert de milă cu startul de pe loc pot consulta aceste date în secțiunea de raportare.
Viteza poate fi afișată atât în mile pe oră cât și în kilometri pe oră iar avertizările pentru depășirea viteze trebuie să vi le stabiliți singuri în funție de zona în care vă deplasați preponderent.

Aplicația Speedview este gratuită și poate fi descărcată accesând Android Market. Cei care vor mai multe facilități precum navigație, monitorizare GPS, integrarea cu google maps și Google Earth sunt invitați să cumpere software-ul Maverick pro la prețul de 1.99 dolari.

To Top

Citește articolul precedent:
Age of Zombies pentru Xperia Play

Sony Ericsson Xperia Play pare a fi răsfățatul producătorilor de jocuri pentru sistemul de operare Android. După ce în urmă...

Închide