stiri

Telefoanele cu Android castiga teren

Conform unui raport publicat recent de Gartner în primul trimestru al anului 2011 au fost vândute în întreaga lume un număr de 427.8 milioane de echipamente pentru comunicații mobile, cu 19% mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut.
Din acest număr, smartphone-urile au reprezentat 23.6 procente fiind în creștere cu 85% față de primul trimestru al anului 2010.

Efectul dezastrului din Japonia nu a fost resimțit atât de puternic pe cât se anticipase, produsele aflate în stoc asigurând continuitatea livrărilor.
Nokia a vândut 107.6 milioane de echipamente în primul trimestru al anului, cu 5.5% mai puțin raportat la perioada similară a anului trecut.
Vânzările de echipamente mobile pentru comunicații (în special telefoane) sunt detaliate în imaginea de mai jos.

Samsung s-a bucurat de cel mai puternic trimestru din istoria sa, un aport impresionant fiind dat de seriile de telefoane high-end. Samsung a lansat o mulțime de telefoane și tablete în primul trimestru, reunite sub seriile Galaxy.

Apple a vândut 16.9 milioane de unități dublând practic numărul unităților livrate în primul trimestru din 2010. IPhone este disponibil în 90 de țări din 186 iar numărul piețelor pe care cel mai important gadget Apple urmează să intre este în continuare creștere.
Compania HTC a înregistrat și ea un prim trimestru foarte bun, comercializând 9.3 milioane de terminale, fiind la momentul actual pe locul 7 în lume. Alți producători, precum Sony Ericsson, Alcatel sau ZTE, și-au anunțat recent intrarea pe piața tabletelor, majoritatea bazate pe sistemul de operare Android, însă modelele lor vor intra pe piață în a doua parte a anului.

Piața sistemelor de operare continuă să fie dominată de Android și iOS, Symbian înregistrând o cădere abruptă determinată de hotărârea finlandezilor de a trece la Windows Phone 7.
Piața sistemelor de operare pentru echipamenetele mobile arăta în felul următor.

După cum se poate observa Android este lider la mare distanță de Microsoft care nu a mai reușit să convingă implementatorii prin pozițiile sale monopoliste. Pe viitor Windows Phone 7 va câștiga destul de mult odată ce va fi prezent pe fiecare telefon Nokia vândut.
Va fi interesat de urmărit cât de competitive vor fi telefoanele Nokia cu Windows Phone 7 în fața versatilului Android susținut de o comunitate impresionantă de utilizatori și dezvoltatori.

To Top

Citește articolul precedent:
Plateste parcarea cu telefonul Android

Telefoanele dotate cu sistemul de operare Android devin un “must have” date fiind posibilitățile extraordinare pe care le oferă. Piconet,...

Închide