aplicatii

Cum să aflați poziția exactă pe hartă cu ajutorul telefonului Android!

myGPS

Situațiile în care oamenii se rătăcesc sunt destul de frecvente, fie că sunt turiști plecați pe munte sau medici ce transportă organe cu avionul. Furnizarea coordonatelor exacte către salvatori este vitală pentru identificarea locului unde vă aflați. Operatorul de telefonie poate face triangulație determinându-vă poziția exactă față de trei relee din zonă la care vă puteți conecta.

Vezi ofertele pentru telefoane mobile.

Dacă acest lucru nu se întâmplă, din diverse motive, puteți să furnizați serviciului 112 latitudinea și longitudinea exactă astfel încât să fiți reperați cât mai rapid. Zonele muntoase sunt greu accesibile iar salvatorii nu pot acoperi distanțe mari, de aceea furnizarea unei poziții exacte poate face diferența între viață și moarte.

IGO pentru Android

IGO pentru Android vă poate conduce pe străzile întortocheate ale orașelor vechi dar vă poate arăta și poziția exactă atunci când sunteți în pustiu. Spre deosebire de Google Maps, IGO stochează hărțile în memoria telefonului și nu aveți nevoie de o conexiune de date. Mai mult, IGO este independent de semnalul telefonului și vă poate arăta cel mai apropiat drum de legătură sau localitate. Cum să instalați IGO puteți vedea pe pagina aceasta.

Aplicațiile de localizare

În Google Play există mai multe aplicații care vă furnizează coordonatele exacte pe baza triangulației, fie că e vorba de poziționarea dată de operatorul mobil sau de sateliții GPS. Bineînțeles, există aplicații precum Google Maps și Latitude însă fără o conexiune de date aceste aplicații nu valorează mare lucru.

myGPS

myGPS

Aplicația „Coordonatele GPS localizarea” preia informațiile GPS și vă afișează coordonatele direct pe ecran. Tot ce aveți de făcut este să le citiți pentru a fi notate de operatorul 112. Aplicația oferă suport în 37 de limbi, vă afișează și vă permite să partajați poziția în format zecimal și în format sexagesimal (grade minute secunde). Aplicația are numai 364KB, funcționează pe majoritatea versiunilor de Android și poate fi instalată gratuit din Google Play.

O altă aplicație pe care am testat-o cu succes este „GPS Coordinates”. Aceasta din urmă afișează coordonatele cu mare precizie, vă permite să le copiați în clipboard și să le inserați într-un SMS pe care să-l trimiteți către salvatori. Spre exemplu, dacă sunteți izolați pe munte, salvamontiștii vor ști din primul moment unde trebuie să ajungă și își vor alege cel mai rapid traseu.

Aplicația GPS Coordinates poate fi descărcată din Google Play.

To Top