aplicatii

Cum se scanează fotografiile vechi?

Google PhotoScan

Scanarea fotografiilor vechi se poate dovedi un pic mai dificilă atunci când nu avem la dispoziție echipamente specializate. Scanerul poate prelua reflexiile luminii din suprafața lucioasă a luminii, alterând culorile și așa modificate de trecerea timpului.

Cum se scanează cu PhotoScan?

Google lansează PhotoScan, o aplicație de sine stătătoare care permite scanarea ușoară a fotografiilor imprimate. Aplicația este disponibilă pentru Android și pe iOS. PhotoScan identifică marginile pozei imprimate, îndreaptă imaginea și reduce reflecțiile generate de hârtia fotografică. Pozele scanate pot fi salvate în arhiva Google Photo, unde pot fi organizate, indexate, găsite și salvate în cloud la calitate ridicată, gratuit.

PhotoScan poate fi o soluție simplă și de calitate în cazul „recuperării” numeroaselor poze care se îngălbenesc în albume vechi sau cutii și pentru a căror digitalizare cu greu găsim timp sau resurse.

Google PhotoScan – prezentare video

Noi instrumente de editare în Google Photo

Odată cu lansarea PhotoScan, Google actualizează și instrumentele de editare a pozelor în Google Photos dezvoltând îmbunătățirea automată, filtre noi și moduri de editare avansată. Îmbunătățirea automată – prin selectarea opțiunii „auto” se aplică ajustările pe care un editor foto profesionist le-ar face fotografiei – expunere, saturație, etc.

Google PhotoScan

Google PhotoScan

Noi filtre – Introduce 12 noi filtre predefinite (luminozitate, căldură, saturație, etc) prin care pot fi îmbunătățite pozele. Toate aceste setări utilizează inteligența artificială pentru a îmbunătăți conținutul pozei, iar alegerea unuia dintre ele este o chestiune de gust.
Editare avansată – funcție avansată de editare pentru cele patru funcții de bază ale Google Photos: Lumină, Culoare, Accent, Stil.

To Top