stiri

Ubuntu pe telefon

Ubuntu pentru Android

Concurența pe piața sistemelor de operare crește iar acest lucru e în beneficiul utilizatorului obișnuit. Sistemul de operare Ubuntu, derivat din Linux, va fi disponibil pe telefoanele mobile.

Canonical a anunțat că noua interfață grafică Ubuntu se potrivește pe toate rezoluțiile utilizate de telefoane mobile. Ubuntu dă posibilitatea utilizatorilor să folosească atât PC-ul, cât și dispozitivele mobile, având la dispoziție același sistem de operare.

Ubuntu pe telefon

Ubuntu este distribuit sub două versiuni: una care este destinată telefoanelor mobile high-end și alta care este concepută pentru telefoane ieftine. Pe lângă interfața prietenoasă, Ubuntu va integra o funcție de căutare globală și instalare a aplicațiilor, control vocal precum și suport pentru HTML5. Atât Android cât și Ubuntu sunt dezvoltate pornindu-se de la un nucleu Linux iar cei de la Canonical spun că sistemul lor de operare funcționează pe actualele platforme Android.

Noul sistem de operare este bine primit și de integratori. De fapt, majoritatea producătorilor de calculatoare abia așteaptă să scape de Windows și nu pentru că nu le place sistemul de operare Microsoft ci pentru simplu fapt că vor să-și reducă costurile. Va avea Microsoft aceeași soartă ca Nokia? Doar viitorul ne poate spune acest lucru.

Prezentare video Ubuntu pentru telefon

Ubuntu pentru Android

To Top

Citește articolul precedent:
Samsung Galaxy S III
Samsung estimează pentru 2013 vânzări de 500 milioane de telefoane

Nu mai este un secret pentru nimeni că ierarhia producătorilor de telefoane mobile s-a schimbat extrem de rapid. Samsung domină...

Închide