Vodafone va oferi internet 4G

| |

Vodafone va oferi în România internet 4G, alăturându-se celor de la Orange care s-au grăbit să confirme ceea ce toată lumea anticipase deja. Vodafone va plăti 228 milioane de euro pentru utilizarea benzilor de frecvență în care vor fi efectuate comunicațiile digitale de generația a patra.

Serviciile Long Term Evolution (LTE) sau 4G vor fi oferite de Vodafone de anul viitor. Comunicațiile 4G ar trebui să fie mai ieftine și să fie accesibile pe viitor unui număr mare de utilizatori. Criticii spun că ar fi fost mai bine ca operatorii mobili să ofere 3G pe întreg teritoriul țării înainte să investească în servicii mai performante însă calculele companiilor arată altceva. Cei mai mult clienții, ce folosesc transferul de date 3G, sunt din orașele mari ale țării, acolo unde densitatea populației este mai mare și veniturile pe cap de locuitor mai substanțiale.

Principalul competitor Vodafone va veni, de asemenea, cu abonamente 4G. Orange va folosi pentru început banda de 1800MHz. “Orange va oferi servicii 4G în banda de 1800 MHz, urmând ca din 2014 să folosească întreaga gamă de frecvenţe”, a spus Mădălina Suceveanu, directorul tehnic al Orange România.

Licitația ANCOM pentru utilizarea resurselor de comunicații a venit la momentul oportun, Guvernul României având nevoie de bani pentru măsurile populiste, caracteristice perioadelor pre-electorale.

Vodafone Smart Tab

Vodafone Smart Tab

Vodafone va oferi internet 4G, 10.0 out of 10 based on 1 rating

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Comentează prin Facebook

Un comentariu pentru “Vodafone va oferi internet 4G”

  1. abonamente 4 g? fiti seriosi..asta ar fi batie de joc..e tot internet …de ce ar trebui platit separat?

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!