stiri

Vodafone va oferi internet 4G

Vodafone Smart Tab

Vodafone va oferi în România internet 4G, alăturându-se celor de la Orange care s-au grăbit să confirme ceea ce toată lumea anticipase deja. Vodafone va plăti 228 milioane de euro pentru utilizarea benzilor de frecvență în care vor fi efectuate comunicațiile digitale de generația a patra.

Serviciile Long Term Evolution (LTE) sau 4G vor fi oferite de Vodafone de anul viitor. Comunicațiile 4G ar trebui să fie mai ieftine și să fie accesibile pe viitor unui număr mare de utilizatori. Criticii spun că ar fi fost mai bine ca operatorii mobili să ofere 3G pe întreg teritoriul țării înainte să investească în servicii mai performante însă calculele companiilor arată altceva. Cei mai mult clienții, ce folosesc transferul de date 3G, sunt din orașele mari ale țării, acolo unde densitatea populației este mai mare și veniturile pe cap de locuitor mai substanțiale.

Principalul competitor Vodafone va veni, de asemenea, cu abonamente 4G. Orange va folosi pentru început banda de 1800MHz. “Orange va oferi servicii 4G în banda de 1800 MHz, urmând ca din 2014 să folosească întreaga gamă de frecvenţe”, a spus Mădălina Suceveanu, directorul tehnic al Orange România.

Licitația ANCOM pentru utilizarea resurselor de comunicații a venit la momentul oportun, Guvernul României având nevoie de bani pentru măsurile populiste, caracteristice perioadelor pre-electorale.

Vodafone Smart Tab

Vodafone Smart Tab

To Top

Citește articolul precedent:
Allview AllDro 3
Tabletele AllDro 3 Speed DUO vor veni cu Jelly Bean

Românii de la Allview vor aduce tabletele AllDro 3 Speed DUO împreună cu sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean....

Închide