stiri

Tableta Galaxy Tab interzisa la vanzare in Uniunea Europeana

Samsung GALAXY Tab 10.1

Apple Inc a bifat o victorie importantă în litigiul pe care îl are cu Samsung Electronics privind drepturile de proprietate intelectuală asupra designului. O instanță din orașul german Dusseldorf a interzis temporar companiei coreene să mai comercializeze tableta Galaxy în Uniunea Europeană.

Decizia instanței germane vine la numai o săptămână după amânarea lansării modelelor Galaxy Tab în Australia. Apple susține că design-ul tabletelor și telefoanelor Galaxy este similar cu cel al produselor pe care le promovează. Sunt incriminate atât forma și poziționarea butoanelor cât și elementele de grafică ale sistemului de operare.

Problemele pe care le are Samsung cu Apple se vor resfrânge în mod clar asupra vânzărilor companiei. Conform celor de la Reuters, interzicerea vânzărilor se aplică în toată Uniunea Europeană cu excepția Olandei, unde o instanță din Haga urmează să stabilească zilele acestea de partea cui e dreptatea. Samsung poate face recurs la acestă decizie iar litigiul se poate prelungi.

Dacă Samsung va pierde patentele disputate cu Apple, compania ar putea pierde dreptul de comercializare a produselor în cauză în mai multe țări sau chiar să fie obligată să-și retragă produsele de pe piață. Procesele dintre Apple și Samsung se desfășoară în mai multe țări, fiecare piață reprezentând o miză în sine.
Printre țările în care avocații sunt plătiți din banii celor două companii sunt: Olanda, Germania, Statele Unite ale Americii, Coreea de Sud, Japonia, şi Marea Britanie.

Un purtător de cuvânt de la Apple a declarat: ”Nu este nicio coincidență că cele mai recente produse Samsung arată la fel ca iPhone și iPad, de la formă la hardware, la interfața grafică și ambalaj. Acest fel de a copia este greșit și este necesar să ne protejăm proprietatea intelectuală când alte companii ne fură ideile”.

În România, tableta Galaxy Tab 10.1 este disponibilă în oferta Orange dar și a mai multor magazine virtuale. Contacți cu privire la acest subiect, reprezentanții Orange au spus “Va rugăm sa îi contactați pe cei de la Samsung cu privire la acest subiect. Orange nu comentează.
Samsung GALAXY Tab 10.1

Update: Samsung Electronics va ataca decizia instanței germane iar vânzarea produselor Galaxy Tab nu va fi oprită. Informațiile făcute publice de agenția de presă Deutsche Presse-Agentur (DPA) prezintă doar un ordin preliminar iar experții în drept comercial comunitar au îndoieli că această decizie se poate aplica și în alte state.

În prima jumătate a anului 2011, Apple a vândut 14 milioane de iPad-uri la nivel mondial iar coreenii de la Samsung au comercializat 7.5 milioane de tablete Galaxy. Legăturile comerciale dintre cele două companii sunt mult mai complexe, samsung fiind un furnizor principal de chip-uri pentru Apple.

To Top

Citește articolul precedent:
Google isi ia mana de pe App Inventor

App Inventor este un software foarte ușor de utilizat ce permite celor ce nu știu să scrie cod JAVA să...

Închide