stiri

ASUS are pe plansa de proiectare noul Eee Pad Transformer 2

Asus Eee Pad Transformer TF101

Inginerii de la Asus au pe planșa de proiectare noua tabletă Eee Pad Transformer 2. Noul model se ca remarcă prin două lucruri care cresc pulsul oricărui pasionat de tehnologie: platforma NVIDIA Tegra 3 (Kal-El) și sistemul de operare Android Ice Cream Sandwich. Din punct de vedere hardware, tableta ar putea integra aceleași ecrane capacitive de calitate cu care ne-am obișnuit pe produsele ASUS, module de comunicații (Wi-FI, hotspot Wi-FI, DLNA, 3G, Bluetooth), un set larg de porturi cum ar fi USB 3.0 și HDMI, slot pentru carduri microSD sau SD și multe altele.
Pe partea software ostilitățile vor fi preluate de Android Ice Cream Sandwich, noul sistem de operare de la Google care vine și ele cu propriile noutăți.
NVIDIA tegra 3

Platforma Soc (System-on-chip) NVIDIA Tegra 3 (Kal-El) este deosebit de performantă pe partea grafică, demonstrațiile făcute de NVIDIA fiind de-a dreptul entuziasmante. În clipul de mai jos un chip Tegra 3 (Kal-El) este pus la lucru, accelerare unui joc video cu efecte fizice complexe fiind o sarcină simplă pentru puternica platformă.

Performanța chip-ului este dată de melanjul de procesoare specializate integrate în aceeași pastilă. Mai jos puteți vedea câteva aspecte cheie ale platformei ce va fi disponibilă în toamnă:

Procesor quad-core ARM Cortex-A9 MPCore tactat la 1.5GHz
12 nuclee specializate cu suport pentru stereo 3D
Mod de rulare la putere redusă
Proces de fabricare pe 40nm (posibil un proces de fotolitografie mai fin), chip-uri produse de TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company)
Suport pentru rezoluție 2560×1600 pixeli
Instrucțiuni NEON pentru procesorul ARM
Decodor 1080p H.264
Chipset-ul Tegra 3 (Kal-El) este per total de 5 ori mai rapid ca Tegra 2

Asus Eee Pad Transformer 2 ar putea ajunge pe piața din Europa în această toamnă sau chiar în perioada sărbătorilor de iarnă.
Asus Eee Pad Transformer TF101

To Top

Citește articolul precedent:
Un troian pentru Android inregistreaza convorbirea telefonica

Sistemul de operare Android a început să atragă tot mai mult atenția unor persoane rău intenționate. Ultimul virus troian a...

Închide