stiri

Android 4.0 Ice Cream Sandwich crește încet și sigur

Distribuția versiunilor Android și multitudinea de configurații hardware dau bătăi de cap programatorilor. Google a publicat ultimele cifre ce privesc distribuția versiunilor Android pe baza cifrelor colectate în ultimele două luni.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich a crescut de la 2.9% cât înregistra luna trecută la 4.9% luna aceasta, menținând o tendință crescătoare așa cum era de așteptat. Această creștere este datorată vânzărilor de telefoane cu Android ICS cum ar fi cele din seria HTC One, dar și campaniilor de update.

Android 3.x Honeycomb a rămas la 3.3% din cauza vânzărilor slabe de tablete dar și din cauza lansării rapide a mai performantului Ice Cream Sandwich.

Versiunea Android 2.3 Gingerbread a crescut de la 63.7 la 64.4%, fiind o surpriză. Multe dintre telefoanele actuale ce sunt puse în vânzare rulează Gingerbread iar acest fapt a dus la creșterea cotei de piață.
Android 2.2 Froyo și 2.1 Eclair se mențin cu înverșunare în top cu 20.9, respectiv 5.5%.

Android 1.6 Donut și 1.5 Cupcake sunt două versiuni istorice cu 0.7, respectiv 0.3% din piața Android. Telefoanele ce rulează aceste sisteme de operare sunt mai puțin performante și vor dispărea treptat din piață.

Lansările de telefoane din acestă primăvară, inclusiv lansarea noului Samsung Galaxy S III de mâine de la Londra, vor schimba cifrele prezentate mai sus. Android 4.0 Ice Cream Sandwich va continua să crească în dauna versiunilor mai vechi.

To Top

Citește articolul precedent:
Sigla SAMSUNG
Rezultate financiare record pentru Samsung Electronics pe primul trimestru din 2012

Producătorul coreean Samsung Electronics a raportat venituri de 45,27 trilioane de won (aproximativ 30,12 miliarde de Euro) pe primul trimestru...

Închide