stiri

Apple plătește ceasul elvețian

Ceas Apple vs Elvetia

Produsele Apple sunt inspirate de cele mai bune și apreciate exemple de design. Apple cumpără, licențiază sau împrumută creațiile altora pentru a oferi publicului produse deosebite.

Celebrul ceas prezent prin gările companiei de căi ferate din Elveția a fost copiat de Apple fără a avea permisiunea proprietarului.

Swiss Federal Railways (SBB) și Apple au ajuns la un acord pentru ca aceștia din urmă să utilizeze imaginea ceasului elvețian pe dispozitivele portabile ale companiei din Coupertino. Termenii licențierii rămân secreți fără a se preciza vreo sumă în comunicatul de presă. Totuși există voci care spun că Apple ar fi plătit 21 de milioane de dolari companiei de căi ferate din Elveția drept despăgubire.

Ceas Apple vs Elvetia

Ceasul amplasat în gările elvețiene a fost conceput de inginerul Hans Hilfiker în anul 1944, unul din acele indicatoare având forma discului de semnalizare de pe căile ferate.
Nu este prima dată când Apple este arătat cu degetul pentru că preia ideile altor persoane sau companii și mai apoi le folosește în campanii de marketing ca fiind personale.

Chiar Steve Jobs a spus într-o conferință de presă că ar fi patentat tehnologia multi-touch deși această tehnologie era prezentată în demonstrații de zeci de ani.

Similaritățile între produsele Braun și cele Apple sunt discutate pe multe forumuri.

Braun Apple

To Top

Citește articolul precedent:
S3 vs iPhone 5
Veșnica luptă dintre S3 și iPhone

Competiția dintre Samsung Galaxy S III și Apple iPhone 5 naște comparații copilărești. Dacă vă gândeați că numai politicienii români...

Închide