stiri

Google ar putea lansa cat de curand plata prin NFC

Android Ice Cream Sandwich cu NFC

Serviciile de plată cu telefonul vor deveni realitate. Google plănuiește lansarea în data de 26 mai a primului serviciu NFC (Near Field Communication) prin care posesorii telefoanelor mobile dotate cu acest sistem vor putea achita bunurile și serviciile de mică valoare prin simpla apropiere a terminalului de un cititor.

NFC este un sistem de de comunicații radio bi-direcțional, asemănător într-o oarecare măsură cu cel de la metroul Bucureștean, ce permite transferul de date la o distanță de până la 10 centimetri. Limitarea de 10 centimetri a fost intenționat adoptată pentru a nu da ocazia persoanelor rău intenționate să sustragă bani sau date din telefoanele utilizatorilor.

Google a lansat recent în Statele Unite ale Americii telefonul Nexus S 4G dotat cu sistem NFC. Smartphone-ul este primul model care rulează sistemul de operare Android și dispune de acest mijloc de plată. Google și compania de telefonie Sprint care oferă acest terminal ar putea înregistra o concurență mai serioasă din partea grupului ISIS format din AT&T, Verizon și T-Mobile ce își doreste implementarea unui sistem de plată asemănător.
Google nu are programat niciun eveniment pentru presă în data de 26 mai dar din câte se pare aceasta ar fi ziua marelui anunț.

To Top

Citește articolul precedent:
Calorie Counter & Diet preview
Android te tine la dieta

Persoanele ce își fac griji în privința siluetei și întâmplător posedă un telefon cu Android își pot instala acum noua...

Închide