stiri

Google Wallet

Google, cea mai dinamică și cea mai puternică corporație din lume din domeniul IT, uimește din nou lumea. Google a prezentat propriul sistem de plată cu ajutorul telefonului mobil de numit Google Wallet. Google a făcut echipă cu MasterCard, Sprint și Citi iar sistemul utilizat va fi PayPass de la MasterCard. Wallet se află pentru moment la stadiul beta și va testat în orașul San Francisco.

Lansarea sistemului de plată se va face undeva la sfârșitul verii. Google Wallet transformă telefonul mobil într-un sistem de plată, utilizatorul apropiind pur și simplu terminalul de consola magazinului de unde va achiziționa produse și servicii. Primul telefon lansat de Google cu sistem NFC este Sprint Nexus S 4G (singurul de altfel din Statele Unite ale Americii).

Transferul electronic al banilor din contul bancii către comerciant este protejat de mai multe niveluri de criptare a informației iar utilizatorul va trebui să introducă un PIN în momentul conectării. Pentru cei care nu dețin carduri Citi MasterCard, Google oferă un sistem prepaid în care se poate depune o sumă de bani iar mai apoi aceștia vor fi folosiți pentru cumpărături.
Cei care vor să afle mai multe informații despre Google Wallet o pot face accesând pagina aceasta.
google wallet

To Top

Citește articolul precedent:
Telefoanele cu Android castiga teren

Conform unui raport publicat recent de Gartner în primul trimestru al anului 2011 au fost vândute în întreaga lume un...

Închide