stiri

Lenovo a lansat un telefon cu tehnologie Tango

Lenovo Phab 2 Pro

Lenovo a lansat un telefon cu tehnologie Tango de la Google. PHAB2 Pro promite o nouă experiență de realitate virtuală, senzorii incluși contribuind la transpunerea unor imagini virtuale în spațiul real din jurul utilizatorului.

Phab 2 Pro: Realitate augmentată (AR) cu ajutorul tehnologiei Tango

PHAB2 Pro este dotat cu tehnologie Tango, un set de senzori și software de la Google, care simt și creează un plan al împrejurimilor. Spre exemplu, utilizând aplicații AR, elevii pot proiecta în clasă dinozauri virtuali în dimensiuni la scară și își pot îmbunătăți modul de învățare prin suprapunerea datelor AR care apar atunci se mișcă în jurul creaturilor.

Prezentare Google ProjectTango

Cu tehnologia Tango, PHAB2 Pro poate schimba percepția asupra reprezentării spațiilor interioare, creând astfel posibilitatea unor experiențe precum un tur al muzeului prin realitatea augmentată prin intermediul aplicației GuidiGO. Cu ajutorul tehnologiei Tango, PHAB2 Pro oferă experiențe fără precedent direct pe un smartphone care va continua să învețe și să se îmbunătățească.

“Tehnologia Tango permite dispozitivelor noastre să simtă mișcarea fizică și spațiul și, ca rezultat, are puterea de a schimba felul în care interacționăm cu mediul înconjurător. Noi credem ca dispozitivele cu funcții de urmărire a poziției vor deveni universale și ne bucurăm că PHAB2 Pro este cel care aduce aceste noi posibilități,” a declarat Johnny Lee, Director de inginerie în cadrul Google.

Deținătorii de locuințe pot utiliza PHAB2 Pro pentru a-și remodela casele, având posibilitatea de a vizualiza obiecte reale de mobilier direct în sufrageriile și bucătăriile lor. Compania care oferă servicii de renovare a locuinței, Lowe’s este unul dintre primii parteneri care a dezvoltat o aplicație pe baza tehnologiei Tango, și anume Lowe’s Vision. Aplicația permite clienților să măsoare spațiile și să vizualizeze modul în care produsele precum aparatura electrică și decorațiunile sau materiale precum blaturi de bucătărie sau faianța vor arăta și se vor potrivi într-o cameră utilizând tehnologia Tango.

“Tehnologia Tango va permite clienților noștri să vadă modul în care planurile lor de renovare a propriei locuințe se traduc în realitate, așa cum n-au putut niciodată,” a declarat Richard Maltsbarger, Chief Development Officer în cadrul Lowe’s. “Aducând PHAB2 Pro în cadrul Lowe’s, dorim să permitem clienților să dezvolte planuri de îmbunătățire a locuinței de la început la sfârșit cu ușurință.”

Tehnologia Google din spatele Tango

Experiențele Tango sunt posibile datorită a 3 tehnologii de bază: detectarea mișcării, percepția adâncimii și cunoașterea zonei. Prin detectarea mișcării, „ochiul” telefonului PHAB2 Pro vede locul în care se află în spațiu 3D. Capabilitatea de cunoaștere a zonei îi spune smartphone-ului care este locul său. Percepția adâncimii îi permite să analizeze forma mediului din jur detectând suprafețe și obstacole. Astfel că acum, pentru prima dată, smartphone-ul dvs. poate vizualiza și înțelege obiectele și mediul din jur cu ajutorul senzorilor care captează peste 250.000 de măsurători pe secundă.

Lenovo Phab 2 Pro

Lenovo Phab 2 Pro

Lenovo Phab 2 Pro – hardware

Telefonul este prevăzut cu trei microfoane, capacități de captare spațială cu reducerea zgomotului din fundal, împreună cu o cameră integrată de 16 mp care suportă înregistrări 4K precise și un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 652 optimizat pentru ediția Tango, memorie de 4GB și Fluence Pro.

Telefonul PHAB2 Pro cu ecran de 6,4 inci dispune de un display Assertive inteligent cu o rezoluție QHD extrem de precisă (2.560 x 1.440), capabil de optimizarea calității imaginii în funcție de lumina ambientală și conținut.

Prețuri și disponibilitate pentru Lenovo Phab 2 Pro

Lenovo PHAB2 va fi disponibil la un preț începând de la 199 EUR; PHAB2 Plus va fi disponibil la prețul de 299 EUR, iar PHAB2 Pro va avea prețul de 499 EUR. Toate cele 3 modele vor fi disponibile la nivel global începând cu luna septembrie. Prețurile și disponibilitatea pot varia în funcție de țară.

To Top

Citește articolul precedent:
ASUS ZenFone 3 Deluxe ar putea veni cu chipset SD821

Noile telefoane ASUS ce se pregătesc să intre în această vară pe piețele din întreaga lume au strârnit un val...

Închide