MediaTek anunță primul procesor octa-core

| |

MediaTek a anunțat oficial primul procesor octa-core din lume ce poate activa simultan toate cele opt nuclee. Chipset-urile Samsung octa-core pot activa jumătate dintre nucleele existente, fiind gândite după arhitectura ARM big.Little. Chipsetul MediaTek octa-core ar trebui să crească eficiența tabletelor și puterea de procesare, acesta fiind capabil să ruleze mai multe aplicații în mod simultan.

Chipsetul MediaTek octa-core are capacitatea de a aloca aplicațiile și firele de execuție pe fiecare nucleu în parte. O altă caracteristică deosebită, care va îmbunătăți navigarea pe web o reprezintă alocarea fiecărui tab pe câte un nucleu.

Procesorul are abilitatea de a împărți sarcinile de lucru pe fiecare nucleu în parte astfel încât cele opt nuclee să lucreze împreună. Programarea multi-threaded încă dă bătăi de cap dezvoltatorilor iar implementarea unor funcții eficiente la nivel hardware pentru alocarea sarcinilor de lucru este bine-venită. MediaTek spune că noul chipset are performanțe crescute în jocuri și în decodare video. Intrarea celor de la MediaTek pe o piață dominată de Nvidia și Qualcomm va crește concurența și va pune presiune pe prețul chipseturilor achiziționate de companiile dezvoltatoare.

MediaTek octa-core

MediaTek octa-core

Mai multe despre chipsetul MediaTek octa-core puteți afla pe pagina oficială.

MediaTek anunță primul procesor octa-core, 10.0 out of 10 based on 1 rating

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Comentează prin Facebook

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!