stiri

MediaTek anunță primul procesor octa-core

MediaTek octa-core

MediaTek a anunțat oficial primul procesor octa-core din lume ce poate activa simultan toate cele opt nuclee. Chipset-urile Samsung octa-core pot activa jumătate dintre nucleele existente, fiind gândite după arhitectura ARM big.Little. Chipsetul MediaTek octa-core ar trebui să crească eficiența tabletelor și puterea de procesare, acesta fiind capabil să ruleze mai multe aplicații în mod simultan.

Chipsetul MediaTek octa-core are capacitatea de a aloca aplicațiile și firele de execuție pe fiecare nucleu în parte. O altă caracteristică deosebită, care va îmbunătăți navigarea pe web o reprezintă alocarea fiecărui tab pe câte un nucleu.

Procesorul are abilitatea de a împărți sarcinile de lucru pe fiecare nucleu în parte astfel încât cele opt nuclee să lucreze împreună. Programarea multi-threaded încă dă bătăi de cap dezvoltatorilor iar implementarea unor funcții eficiente la nivel hardware pentru alocarea sarcinilor de lucru este bine-venită. MediaTek spune că noul chipset are performanțe crescute în jocuri și în decodare video. Intrarea celor de la MediaTek pe o piață dominată de Nvidia și Qualcomm va crește concurența și va pune presiune pe prețul chipseturilor achiziționate de companiile dezvoltatoare.

MediaTek octa-core

MediaTek octa-core

Mai multe despre chipsetul MediaTek octa-core puteți afla pe pagina oficială.

To Top

Citește articolul precedent:
ASUS Google Nexus 7 2
Noua tabletă Nexus 7 a fost prezentată oficial

Noua tabletă Nexus 7, fabricată de ASUS la comanda Google, va stabili cu siguranță un nou val de euforie în...

Închide