stiri

Motorola cumpără o firmă ucrainiană de recunoaștere facială

Galaxy Nexus slide to unlock

Motorola a confirmat faptul că a cumpărat firma ucrainiană Viewdle, specializată pe recunoaștere facială și pe recunoașterea gesturilor. Se zvonește că americanii ar fi plătit pentru Viewdle între 30 și 45 de milioane de dolari. Software-ul oferit de ucrainieni este spectaculos iar capacitățile sale pot fi mai bine înțelese dacă vizionați clipul de mai jos.

Echipamentele viitorului, fie că sunt mașini de făcut popcorn sau televizoare, vor avea capacitatea de a recunoște utilizatorul, de a ști preferințele sale și de a-i pune în față o ofertă comercială. Spre exemplu, atunci când vă așezați pe canapea în fața televizorului, televizorul vă recunoaște chipul prin intermediul camerei web, va știi cine sunteți cu adevărat, va avea acces la o bază de date cu preferințele dumneavostră și vă va afișa reclame extrem de personalizate.

Corporațiile ce vor controla aceste programe vor ști atît de multe lucruri despre dumneavostră încât vă vor putea controla viața în totalitate, în cazul în care aceste dispozitive sunt prezente în casă.

Chip-urile și calculatoarele vor fi atât de ieftine și de mici încât vânzarea și implementarea lor în rețele de tip cloud va fi foarte accesibilă omului de rând cu venituri modeste.

Clipul de mai jos arată posibilitățile tehnologice actuale și o parte din scenariile ce pot fi puse în practică, restul situațiilor posibile vi le puteți imagina singuri.

To Top

Citește articolul precedent:
Venituri Google Play
Din aplicațiile pentru Android nu se câștigă mult

Dezvoltatorii de aplicații Android nu sunt întotdeauna foarte fericiți. În urma unei munci ce poate dura luni de zile și...

Închide