stiri

Nexus S + Gingerbread = LOVE

Telefonul Google Nexus S cu Gingerbread Android 2.3

Telefonul Google Nexus S cu Gingerbread Android 2.3Nexus S a fost lansat. Gingerbread a fost lansat. Nexus S are Gingerbread, așadar două dintr-o singură lovitură Google. Cea mai rapidă versiune de Android (pe care nu am văzut-o încă ce e drept) aduce multi-tasking superior, hotspot Wi-Fi, o interfață prelucrată, o tastatură cu răspuns mai bun și suport NFC. Nexus S se va comercializa neblocat, fiind pregătit de apel în orice rețea GSM.

Nexus S se bazează pe un procesor Hummingbird la 1 GHz și dispune 512MB RAM și de 16GB memorie internă flash iNAND. Google insistă la capitolul multi-tasking că trecerea de la o aplicație e pe cât se poate de fluentă, meniurile se deschid mai repede, tab-urile răspund mai bine, iar paginile web se încarcă fără întârzieri atunci când conexiunea permite. Cel de-al doilea telefon sub marca Google are procesor grafic dedicat, cale deschisă dezvoltatorilor de jocuri mobile.

La capitolul comunicare, merită evidențiat suportul SIP oferit de Gingerbread, care va permite apelurile prin Internet. Viață mai grea pentru Skype, oare cum privi operatorii telecom această facilitate integrată în sistem?

Suportul pentru wireless este cel mai rapid posibil (802.11 b/g/n). Hotspot-urile WiFi nu sunt o noutate, dar e bine că Nexus S te ajută să partajezi conexiunea la net între 6 dispozitive. Nu vă grăbiți însă să aruncați routerele.

Telefonul Google Nexus S cu Gingerbread Android 2.3Telefonul produs de Samsung este primul de pe piață cu Contour Display, un panou subțire și rotunjit din sticlă. Pe lângă aspectul conferit, acesta ajută atunci când soarele te încurcă. Spune Google că ar fi cu 75% mai puțin lucios decât alte ecrane de telefoane (nenominalizate). Ecranul Super AMOLED are diagonala de 4.0″ WVGA (480×800). Senzorul tactil este unul capacitiv, iar suprafața este tratată împotriva menținerii amprentelor pe ecran.

Nexus S include următoarele aplicații Google: Android Market, Calendar, Gmail, Google Earth, Google Maps with Navigation, Google Search, Google Talk, Google Voice, Voice Actions, YouTube. La capitolul hardware, enumerăm: răspuns tactil vibrant, giroscop pe 3 axe, accelerometru, compas digital, senzori de proximitate și de lumină.

Cum și în cazul telefoanelor, dimensiunile fizice  contează în achiziție, Nexus cântărește 129 grame și măsoară pe cele 3 coordonate: 63mm x 123.9mm x 10.88mm.  Bateria lui Nexus S este de tip Lithum Ion (1500 mAH) și îi permite o autonomie în vorbire de 6,7 ore în rețea 3G sau de 14 ore pe 2G. Autonomia maximă în standby este de 17.8 zile pe 3G (29.7 zile pe 2G).

Clipul oficial de introducere e un montaj senzațional cu ideile care circulă prin jurul nostru zi de zi. E vesel, merită timpul de redare.

Update: Dacă vrei să fii printre primii utilizatori de Nexus S din România, dă un click la emag și rezervă o bucată. Cardul Avantaj te poate ajuta…

To Top

Citește articolul precedent:
difuzoare portabile x-mini pentru telefoanele mobile
Difuzoare portabile X-Mini pentru telefonul tău (cu Android)

Telefonul tău iese în evidență doar prin soneria stridentă? Îl poți tuna cu o boxă X-Mini și vei face discotecă la...

Închide