stiri

NVIDIA anunță Tegra 4

Prezentare NVIDIA Tegra 4 CES 2013

NVIDIA a anunțat la CES 2013 cel mai puternic procesor ce va echipa telefoanele și tabletele concepute anul acesta. Tegra 4 este o adevărată uzină de procesare cu nuclee specializate pentru fiecare sarcină.

NVIDIA Tegra 4 cu 72 de nuclee grafice

Cunoscut anterior sub numele de cod “Wayne” noul chipset vine să domine anul 2013. NVIDIA Tegra 4 înglobează 72 de nuclee grafice GeForce, patru nuclee Cortex-A15 pentru performanță plus alte nuclee pentru regimul de așteptare.

Modulul LTE este opțional și poate fi alăturat chipset-ului astfel încât viitoarele telefoane și tablete să fie pregătite pentru rețelele 4G. Din punct de vedere grafic, chipsetul Tegra 4 este de 6 ori mai puternic decât Tegra 3 oferind imagini mai apropiate de realitate. Nucleele Cortex-A15, pe care le veți găsi și în chipseturile altor producători, oferă o viteză în browsing web de 2.6 ori mai mare comparativ cu generația precedentă.

Tegra 4 oferă suport pentru memorii DDR3 dual-channel. Chipul este mai eficient fiind construit pe baza procesului de fotolitografiere pe 28 nanometri.

NVIDIA Tegra 4 este construit pentru performanță dar și pentru a economisi energia dispozitivelor mobile. Nucleele de putere redusă cu un consum energetic minim promit o autonomie crescută iar tehnologia PRISM 2 reduce iluminarea ecranului pentru a oferi un constrast mai bun. Tegra 4 consumă cu 45% mai puțină energie față de predecesorul său într-un regim de utilizare normală. Chipsetul este atât de eficient încât poate oferi până la 14 ore de redare video HD pe un telefon mobil.

Comparație NVIDIA Tegra 4 vs. Samsung Exynos 5250: Browsing web

După cum se poate vedea în clipul de mai sus, NVIDIA Tegra 4 se descurcă foarte bine având un avans considerabil în fața unei tablete Nexus 10.

Caracteristici cheie pentru NVIDIA Tegra 4

  • 72 de nuclee grafice GeForce, unele dintre acestea fiind specializate
  • Patru nuclee ARM Cortex-A15 plus nuclee economice
  • Computational Photography Architecture
  • Capabilități de voce și date LTE cu chipsetul opțional Icera i500
  • Suport pentru rezoluții foarte înalte, peste 4k

Prezentare NVIDIA Tegra 4 CES 2013

Dacă ne raportăm la telefoane și tabletele existente acum pe piață, Tegra 4 schimbă radical problema. Chipsetul este mai puternic decât un Apple A6 și depășește clar tableta Nexus 10 fabricată de Samsung.

Comparatie Tegra 4 vs Ipad vs Nexus 10

Comparatie Tegra 4 vs Ipad vs Nexus 10

To Top

Citește articolul precedent:
ZTE P945
ZTE P945 cu diagonală de 5.7 inci

Granița dintre telefon și tabletă nu este precis delimitată existând o zonă gri pe care producătorii o completează cu tot...

Închide