stiri

NVIDIA Chimera schimbă fotografia

NVIDIA Chimera

Capacitățile foto ale telefoanelor și tabletelor se vor schimba radical anul acesta datorită noii filosofii pe care o vor îmbrățișa producătorii. În primul rând există deja primele semne ale unei noi evoluții. Se va renunța la bătălia megapixelilor și se vor adopta tehnologii mai practice.

Noul HTC One dispune deja de un senzor cu suprafață mai mare și rezoluția de 4 megapixeli. Suprafața mai generoasă îi permite captarea unei cantități mai mari de lumină.

Tehnologia Chimera de la NVIDIA va fi disponibilă pe toate echipamentele ce vor fi dotate cu viitorul chipset Tegra 4. Noile tehnologii vor permite integrarea unor funcții specifice până anul trecut doar aparatelor foto performante. Mobile vor avea moduri automate de fotografiere mai avansate, vor avea înregistrare video HDR (high dynamic range) dar și funcții tap-to-track.

„Arhitectura NVIDIA Chimera reprezintă un progres pentru imaginea mobile, mult peste așteptările consumatorilor de la smartphone-uri și tablete”, a spus Brian Cabral, Vice President, Computation Imaging, NVIDIA. ” Caracateristici care până acum erau rezervate doar pentru fotografii profesioniști – precum fotografierea în modul automat HDR și HDR panoramic – sunt acum ușor de obținut de fiecare dintre noi.”

Chimera are capacitatea de a efectua aproximativ 100 miliarde de operații matematice pe secundă, pentru procesarea imaginii, iar tehnicile utilizate sunt împrumutate din domeniile avansate precum scannerele cu raze X, telescoape și sateliți.

Funcția tap-to-track în mod continuu permte utilizatorului să atingă un element al imaginii pe care va fi menținută focalizarea. Tehnologia reglează expunerea în funcție de mișcarea subiectului astfel încât imaginea să nu devină supra-expusă.

Tehnologia Chimera este integrată în chipseturile Tegra 4 și Tegra 4i (cu LTE integrat). Chimera este disponibilă pentru partenerii NVIDIA împreună cu un API (interfață de programare) cu ajutorul căreia dezvoltatorii pot crea aplicații animate.

Pentru moment au fost anunșați doi parteneri pe piața senzorilor de imagine pentru camere, Sony și Aptina. Senzorul Sony Exmor RS IMX135 13 MP și senzorul de imagine mobil Aptina’s AR0833 1/3” 8MP suportă arhitectura Chimera.

“Arhitectura Chimera de la NVIDIA împreună cu senzorul nostru AR0833 le oferă clienților o experiență foto și video uimitoare”, a spus John Gerard, Senior Director al Mobile Product de la Aptina.

NVIDIA Chimera

NVIDIA Chimera

To Top

Citește articolul precedent:
Samsung Galaxy Camera
Samsung Galaxy Camera cu Wi-Fi

Samsung a lansat astăzi o nouă versiune a camerei Galaxy ce beneficiază de un modul Wi-Fi în locul celui 3G....

Închide