stiri

NVIDIA Tegra 4 va atinge 2GHz

nvidia tegra 4

NVIDIA are pe planșa de lucru noi modele de chipset-uri ce vor anima telefoanele și tabletele din anii următori. Viitoarele chipset-uri NVIDIA Tegra 4 vor integra tot o structură „4-plus-1″ însă nucleele vor fi ARM Cortex-A15. Noua arhitectură va aduce un plus de viteză și frecvențe mai mari de lucru ce vor fi cuprinse între 1.5 și 2GHz.

Prima versiune se va lansa la începutul anului 2013, va avea frecvențe de 1.8GHz și va fi destinată tabletelor cu diagonala de 10 inci. Versiunea tactată la 2GHz va ajunge pe piață în cursul verii. Tot pe la mijlocul anului 2013 este programată să apară și o versiune low-cost a noii arhitecturi, tactată de această dată la 1.2GHz.

Un al treilea chip, conceput în mod principal pentru tablete cu diagonala de 7 inci, va păstra actuala arhitectură Tegra 3 însă frecvențele vor varia de la 1.2GHz la 2GHz. Chipset-ul va integra și module 3G și LTE (4G) fiind pregătit pentru rețele de date ce înregistrează acum o dezvoltare accentuată.

Datele pe anii ce vor urma sunt destul de sigure, chip-urile mai sus amintite fiind probabil în faza finală de proiectare. NVIDIA a declarat recent că o arhitectură nouă este dezvoltată în circa 3 ani, motiv pentru care lucrează la 3 arhitecturi noi simultat, astfel încât în fiecare an să vină cu ceva nou.

Hardware-ul NVIDIA Tegra 4 va rula sistemele de operare Android 5.0 Jelly Bean și Windows 8.

nvidia tegra 4

To Top

Citește articolul precedent:
Lansare Samsung Galaxy S3
22 mai – lansarea Samsung Galaxy S3

Samsung nu a confirmat oficial data lansării noului Galaxy S3. Cu toate acestea, o invitaţie care circulă online anunță lansarea...

Închide