stiri

Qualcomm S4 schimbă perspectiva asupra telefonului

Când toată atenția se îndrepta către Kal-El, chipset-ul celor de la NVIDIA, o nouă prezentare Qualcomm ne schimbă radical perspectiva pentru viitorul apropiat. Americanii vor profita de procesul de producție pe 28 nanometri pentru a fabrica noul S4, un chipset de tip SoC (system on a chip) destinat viitoarelor telefoane inteligente și tablete, ce ar putea revoluționa modul în care privim spre mobil.

Reducerea dimensiunilor chip-ului va oferi avantaje evidente precum creșterea frecvențelor de procesare și reducerea consumului de energie electrică. Nucleele de procesare Krait și grafica Adreno 225 vor oferi, de asemenea, o creștere a performanței video odată ce noul modul poate fi tactat între 1.5GHz și 2.5GHz. O soluție inteligentă este înglobarea în aceeași pastilă a modulelor radio pentru: GSM, CDMA, LTE, GPS, Wi-Fi, Bluetooth, FM și NFC.

Faptul că toate aceste module sunt prezente într-un chipset compact înseamnă că producătorii vor putea construi telefoane mai compacte și mai ușoare existând mai mult loc pentru memorii și acumulator.
Noul chipset își va face apariția în componența telefoanelor inteligente din anii următori.

Documentul PDF în care Qualcomm explică detaliat performanțele poatefi descărcat accesând legătura aceasta.

To Top

Citește articolul precedent:
Evolio Neura
Evolio Neura va rula Android Ice Cream Sandwich

Evolio anunță pe pagina sa de Facebook că noul sistem de operare Android Ice Cream Sandwich va fi disponibil luna...

Închide