Qualcomm S4 schimbă perspectiva asupra telefonului

| |

Când toată atenția se îndrepta către Kal-El, chipset-ul celor de la NVIDIA, o nouă prezentare Qualcomm ne schimbă radical perspectiva pentru viitorul apropiat. Americanii vor profita de procesul de producție pe 28 nanometri pentru a fabrica noul S4, un chipset de tip SoC (system on a chip) destinat viitoarelor telefoane inteligente și tablete, ce ar putea revoluționa modul în care privim spre mobil.

Reducerea dimensiunilor chip-ului va oferi avantaje evidente precum creșterea frecvențelor de procesare și reducerea consumului de energie electrică. Nucleele de procesare Krait și grafica Adreno 225 vor oferi, de asemenea, o creștere a performanței video odată ce noul modul poate fi tactat între 1.5GHz și 2.5GHz. O soluție inteligentă este înglobarea în aceeași pastilă a modulelor radio pentru: GSM, CDMA, LTE, GPS, Wi-Fi, Bluetooth, FM și NFC.

Faptul că toate aceste module sunt prezente într-un chipset compact înseamnă că producătorii vor putea construi telefoane mai compacte și mai ușoare existând mai mult loc pentru memorii și acumulator.
Noul chipset își va face apariția în componența telefoanelor inteligente din anii următori.

Documentul PDF în care Qualcomm explică detaliat performanțele poatefi descărcat accesând legătura aceasta.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Comentează prin Facebook

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!