telefoane

ASUS ZenFone 4 Selfie

ASUS Zenfone 4 Selfie

Introducere

ASUS ZenFone 4 Selfie (ZD553KL) face parte dintr-o serie de telefoane care abordează diferit sistemul de camere foto. Această abordare a plecat de la o observație simplă – tot mai multe persoane preferă să realizeze fotografii de tip selfie. Specificațiile camerelor frontale sunt gândite, în cele mai multe cazuri, pentru aplicațiile de videotelefonie, fiind constrânse de capacitatea rețelelor de a furniza în timp real imaginile înregistrate. Cum internetul nu putea să furnizeze o lățime de bandă suficient de mare, iar ecranul telefonului nu avea o rezoluție mai mare de FullHD, montarea în partea frontală a unei camere foto puternice nu era justificată.

Între timp lucrurile s-au schimbat. Rețelele de date 4G și în viitor 5G au suficientă lățime de bandă pentru videoconvorbiri la rezoluții mari, deși se pare că nu sunt prea multe persoane dispuse să arate ceea ce e în jurul lor. Utilizatorii au un alt tip de comportament, preferând telefonul pe post de cameră foto.

ASUS Zenfone 4 Selfie

ASUS Zenfone 4 Selfie

ASUS ZenFone 4 Selfie ZD553KL (a nu se confunda cu ZenFone 4 Selfie ZB553KL ce are altă configurație) este un telefon echilibrat ce face exact ceea ce trebuie – adică fotografii selfie.

Partea frontală este dominată de ecranul cu diagonala de 5,5 inci, mărginit în partea superioară și în cea inferioară de două zone spațioase. Jos vom găsi două butoane capacitive și un buton central ce ține loc de senzor de amprentă. În partea superioară, ASUS a montat două camere foto diferite una de alta, un senzor, un bliț LED și difuzorul pentru convorbiri.

ASUS Zenfone 4 Selfie

ASUS Zenfone 4 Selfie

În partea inferioară a telefonului este poziționat conectorul microUSB pentru transferul de date și încărcarea bateriei, încadrat de grilele pentru difuzoare.

Laterala dreaptă este rezervată, așa cum ne-am obișnuit, pentru butoanele de volum și butonul on/off. Pe laterala stângă vom găsi tăvița pentru două cartele SIM și cardul microSD, cele două cartele SIM și cardul fiind acceptate toate trei, simultan.

Un lucru bine-venit este prezența conectorului audio de 3,5mm în partea superioară, utilizatorul având posibilitatea să folosească o gamă largă de căști, fără nicio altă restricție.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7

To Top