telefoane

Samsung Galaxy Nexus (review)

Samsung Galaxy Nexus (I9250) este unul dintre telefoanele cu Android ce a dus mai departe drumul deschis de Galaxy S II. Nexus poate fi un cadou inspirat pentru orice ocazie. Pe lângă performanțele de excepție și aspectul spectaculos al ecranului de 4.65 inci, Galaxy Nexus se prezintă într-un ambalaj atrăgător. Cutia din carton gros, cu întăriturile din interior, protejează foarte eficient telefonul împotriva șocurilor din timpul transportului.

Terminalul pe seama căruia s-au vehiculat atât de multe informații mai mult sau mai puțin corecte a fost lansat cu o oarecare întârziere. Prezentarea specificațiilor a fost marcată de o scurgere de informații rar întâlnită în presa IT globală, atent controlată de companiile mari. Mai mult această scurgere de informații s-a produs chiar în România, unde un blogger important a postat tot ce se putea publica despre noul smartphone.


Samsung Galaxy Nexus impresionează la prima vedere prin dimensiunile mari ale ecranului Super AMOLED, ce măsoară în acest caz 4.65 inci. Telefonul este mai mare și mai greu decât majoritatea modelelor comercializate în prezent iar dimensiunile acestuia ar putea crea unele probleme celor care obișnuiesc să poarte mobilul în buzunar.

Carcasa este fabricată în totalitate din plastic mat de culoare gri iar ecranul domină partea frontală. Matricea Super AMOLED este protejată cu o sticlă specială iar suprafața oleofobică se întinde și deasupra butoanelor tactile. Marginile și colțurile terminalului sunt rotunjite pentru a se așeza mai bine în palmă iar în partea de jos este prezentă o zonă îngroșată ce ascunde microfonul și portul microUSB. Partea mai groasă a telefonului vă permite să fixați mai bine terminalul atunci când îl utilizați și reduce riscul de a-l scăpa din mână.

 

Deși nu ar trebui să rețină amprentele, ecranul păstrează destul de fidel urmele pe suprafața sa lucioasă. O caracteristică cu adevărat revoluționară este reprezentată de ecranul concav, fapt care se observă mai bine atunci când priviți telefonul din lateral. Deasupra ecranului este vizibil spațiu pentru difuzor, camera frontală și senzorul de lumină.

Galaxy Nexus beneficiază de un design deosebit și performanțe care-l poziționează pe primele locuri în topul telefoanelor mobile high-end. Samsung și Google au dorit din start să surclaseze orice alt produs (exceptând poate ultimele apariții de la Motorola și LG) și din acest motiv nu au făcut economie în ce privește componentele ce intră în alcătuirea acestui aparat.

Pe partea din spate a telefonului a fost amplasată camera video cu bliț LED iar bateria și cartela SIM au fost acoperite cu un capac din plastic aderent. Galaxy Nexus nu are un slot pentru carduri de memorie, motiv pentru care a fost criticat de cei mai mulți specialiști. Samsung și Google au considerat că slotul de memorie devine inutil odată ce memoria flash internă oferă 16GB sau 32GB.

Limitările artificiale ale hardware-ului nu sunt pe placul utilizatorilor de Android, acestea fiind caracteristice produselor Apple și nu politicii deschise practicate de Google și Samsung. Galaxy Nexus prezintă în partea de jos un port microUSB și o mufă pentru handsfree (sau căști). Ieșirea video se poate realiza prin portul microUSB cu ajutorul unui adaptor MHL A/V (Mobile High-Definition Link).

Galaxy Nexus este dotat cu 3 butoane fizice, două pentru volum și unul pornit/oprit, și trei butoane tactile (back, home, menu), prezente la baza ecranului. Cu ajutorul butoanelor fizice se poate face foarte ușor o captură de ecran care este stocată mai apoi în galerie. Utilizatorul trebuie să țină apăsat în același timp volume down și butonul pornit/oprit iar captura este marcată pe ecran.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8

To Top