stiri

Samsung big.little pe viitorul Galaxy S IV?

Samsung Galaxy S II lansare

Samsung a investit sume enorme în cercetare, coreeni învățând de la partenerii lor americani că baza oricărei organizații avansate este cunoașterea.

Primul procesor ce utilizează conceptul ARM big.little ar putea fi prezentat publicului în prima parte a anului viitor. Informațiile dezvăluite publicului sunt destul de puține însă recentele conferințe Intel și NVIDIA au arătat standardele pentru legăturile interne ale modulelor, fapt care ne creionează în mare performanțele viitoarelor chipuri.

Noul chipset Samsung, fabricat pe 28 nanometri, ar putea avea două zone cu patru nuclee fiecare. Un cluster (modul, grup, zonă a chipului sau oricum vreți să-i spuneți) va rula frecvența de 1.8GHz, va integra 2MB memorie cache de nivel 2 și este conceput pentru aplicații solicitante.

Cel de al doilea cluster cu patru nuclee va rula la viteza de 1.2GHz și este gândit să consume puțină energie. Chipul va integra arhitectura big.little de la ARM și va utiliza nuclee A15 pe 32 biți și A7.

Samsung nu este singura companie care va folosi această arhitectură. Pentru anul 2013, Qualcomm, NVIDIA precum și alți producători vor lansa propriile modele.
Chipseturile cu arhitectură ARM au atras atenția producătorilor de servere care sunt tentați să folosească aceste procesoare pentru modele cu eficiență ridicată.

Samsung Galaxy S II lansare

Viitoarele telefoane Samsung vor veni cu chipseturi ARM big.little

To Top

Citește articolul precedent:
fonmoney
Cartela poate fi încărcată de oriunde

Utilizatorii rețelelor de telefonie din România au posibilitatea de a își reîncărca telefonul chiar dacă se află într-o țară străină....

Închide