stiri

Samsung prezintă Exynos 5 Octa, un procesor cu 8 nuclee

Samsung Exynos 5 Octa

Nu mai este un secret pentru nimeni că tehnologia avansată face diferența în multe domenii. În lumea mare a corporațiilor, prezentarea ultimelor cucerii tehnologice înseamnă câștigarea mai multor puncte pe bursă și creșterea veniturilor cu sume astronomice la care țările mici nici nu pot visa.

Samsung Exynos 5 Octa cu 8 nuclee

Samsung a prezentat în Las Vegas, la CES 2013, tehnologii menite să aducă viitorul mai aproape de lumea actuală. Primul gigant, ce se va regăsi pe telefoane și tablete, are dimensiuni reduse însă integrează 8 nuclee de procesare.
Exynos 5 Octa
Exynos 5 Octa este bazat pe arhitectura ARM big.LITTLE cu nuclee Cortex A15. Chipsetul este alcătuit din 4 nuclee Cortex A15 tactate la 1.8GHz pentru a oferi performanță în aplicațiile solicitante alăturate altor 4 nuclee Cortex A7 la 1.2GHz, concepute pentru sarcini mai ușoare. Toată această uzină microelectronică este fotolitografiată pe 28 nanometri.

Chipseturile Samsung Exynos 5 Octa vor concura pe piață cu NVIDIA Tegra 4 și Qualcomm Snapdragon 800.

Ecrane flexibile

Alături de chipsetul Exynos 5 Octa, Samsung a mai prezentat în conferința de la CES 2013 ecrane OLED flexibile, ecrane reliefate ce prezintă informațiile pe lateralele telefonului și noi memorii cu un consum redus de energie. După această prezentare putem trage concluzia că Samsung va lansa viitorul Galaxy S IV bazându-se tocmai pe aceste componente: chipsetul Exynos 5 Octa și ecranul OLED ce se extinde pe laterala telefonului

Video – Conferința Samsung de la CES 2013

To Top

Citește articolul precedent:
Alcatel
Alcatel merge pe mâna Android

Dispozitivele ce poartă marca ALCATEL ONE TOUCH vor fi tratate mai serios de utilizatori dar și de concurență. Noile telefoane...

Închide