stiri

Samsung va aduce pe telefoane camera foto de 200 megapixeli

Samsung Galaxy A70

Samsung va monta pe viitoarele telefoane mobile camere foto cu rezoluția de 200 megapixeli. Compania a anunțat noul său senzor Isocell HP1, care introduce pe piață o nouă tehnologie de combinare a pixelilor și posibilitatea de fotografiere în condiții de luminozitate scăzută.

Isocell HP1 este primul senzor de rezoluție de 200MP din industrie. În lumină puternică, Isocell HP1 poate opta pentru utilizarea tuturor celor 200MP ca pixeli individuali de 0,64 microni. În scenele iluminate mai slab, Samsung folosește noua sa tehnologie ChameleonCell de combinare a pixelilor, care permite senzorului să grupeze patru sau 16 pixeli într-un singur pixel mai mare. Aceste două configurații transformă în mod eficient Isocell HP1 într-un senzor de 50MP cu 1,28 microni pe pixeli sau un senzor de 12,5MP cu 2,56 microni pe pixeli. Samsung remarcă faptul că această din urmă configurație mărește absorbția și sensibilitatea luminii pentru fotografii îmbunătățite în condiții de iluminare redusă.

Pixel-binning este o modalitate obișnuită prin care pixelii captează mai multă lumină, dar are și dezavantajele sale. În primul rând, cu cât sunt grupați mai mulți pixeli, cu atât scade precizia culorilor. Desigur, software-ul ar putea fi folosit pentru a rezolva aceste limitări, dar precizia culorii nu este, probabil, principala prioritate în mediile foarte întunecate. În cazul filmărilor, senzorul de 200MP poate să înregistreze videoclipuri de 8K/30fps utilizând gruparea de patru pixeli într-unul singur.

Samsung nu a publicat informații despre un viitor telefon cu senzor foto Isocell HP1, însă acesta ar putea fi montat pe următorul flagship al companiei.

Video – Vezi cum arată noul senzor Isocell HP1


To Top

Citește articolul precedent:
Telefonul compact Zenfone 8 ZS590KS
Zenfone 8 cu Snapdragon 888 5G e un flagship compact

ASUS vine să umple golul din segmentul telefoanelor Android de dimensiuni mici cu Zenfone 8. Terminalul nu mai are cameră...

Închide