stiri

Samsung va deveni mai agresiv cu Apple

Samsung Galaxy Note

Samsung va deveni mai agresiv cu Apple urmând să intenteze o serie de procese privind unele patente încălcate de compania californiană. Lupta celor doi giganți lasă urme adânci în conturi, șirul lung de procese având și o finalitate în Germania. Vânzările unor produse din gama Galaxy au fost interzise temporar, judecătorii apreciind că design-ul acestora este extrem de apropiat de cel al produselor similare de la Apple. Mai precis este vorba de tableta Galaxy Tab 10.1 despre care judecătorii germani au spus că utilizează într-adevăr patente Apple.

Un lucru mai puțin cunoscut e faptul că Samsung livrează foarte multe dintre modulele electronice ce intră în alcătuirea gamelor Apple. Din câte se pare, legăturile comerciale strânse și sumele transferate între cei doi giganți nu sunt suficiente pentru a menține aparențele competitive. Samsung a declarat că va deveni mai „mai agresiv” cu partenerul său. Recent, Samsung a sărbătorit 10 milioane de exemplare Samsung Galaxy S II comercializate. Un singur exemplar poate ieși pe poarta fabricii la prețul de 400 de dolari. Un calcul simplu ne arată că sumele care intră în conturile celor de la Samsung pot salva o țară de dimensiuni medii cum ar Irlanda.

Lee Younghee, șeful departamentului global pentru marketing și comunicații mobile de la Samsung, recent intervievat de Associated Press, spunea că Samsung nu va mai fi „pasiv” și „respectos” în ce privește relația sa cu Apple și va acționa în justiție orice încălcare a drepturilor sale.

Coreenii deja au intentat o serie de procese în Olanda privind încălcări ale tehnologiilor 3G pe care Apple le-ar fi folosit în construcția iPhone-ului și a iPad-ului. Cel mai probabil vor urma procese în fiecare țară importantă unde se învârt sume mari.
Lee Younghee a mai continuat susținând: „Sunt conștienți de importanța brandului și vom consolida marca Galaxy„.

Lupta nu se va desfășura numai în justiție, tachinările vor continua și pe alte planuri. După cum arată lucrurile în prezent este posibil ca Samsung să nu mai livreze tehnologii de ultimă generație către Apple care s-a bucurat de un tratament preferențial față de ceilalți competitori. Fără tehnologiile de ultimă generație și fără forța asiaticilor de a livra un număr mare de subansamble într-un orizont de timp scurt, Apple s-ar putea să piardă avansul tehnologic pe care îl are în prezent.
Samsung Galaxy Note

Samsung va deveni mai agresiv cu Apple, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
To Top

Citește articolul precedent:
HTC Runnymede
HTC Runnymede – primele imagini

Primele imagini cu HTC Runnymede au apărut în mod misterios pe Youtube. Terminalul din clipul de mai jos va reprezenta...

Închide