stiri

Sony Xperia P – la soare te poți uita…

Xperia P

Sony se laudă că a pus în Xperia P cel mai luminos ecran al momentului. Soarele pălește în fața lui, lăsându-te să vezi și să citești cât mai ușor ecranul. Un laborator independent care s-a ocupat de testarea a 12 telefoane inteligente de pe piață a dat apă la moară. Au fost reduse la minim toate influenţele externe, iar luminozitatea a fost ridicată la maxim. Cu ajutorul unui spectometru s-a măsurat gradul de luminozitate pentru fiecare display în parte. Modelul Sony Xperia P a avut cel mai bun scor – un nivel luminozitate de 867 candela.

Xperia P

Laboratorul se numește TESTfactory  și lucrează pentru revistele connect, PCgo și stereoplay. Nu cunoaștem lista competitorilor luați în calcul, dar Sony justifică reușita prin folosirea tehnologiei lor WhiteMagic pentru prima dată pe un smartphone.

Care e secretul?

Ecranul Reality al lui Xperia P are pe lângă cei trei subpixeli – roşu, albastru şi verde – încă unul. Cel de-al patrulea subpixeli – unul alb – permite creșterea luminozității ecranului și ajută la o redare mai bună în lumina soarelui.

Din păcate, încă nu am putut testa un Xperia P pentru a-i confirmă laudele. Ar fi interesat de văzut cum stă și la capitolul consum. Știm că aparatul își reglează luminozitatea pe baza unui fotosenzor, dar oare cât ar rezista pus continuu în fața soarelui.

Vezi cât costă un Xperia P aici și dacă îți place, hai cu el la plajă…

Sony Xperia P - la soare te poți uita…, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
To Top

Citește articolul precedent:
Google Maps muzee
Google Maps oferă trasee culturale prin câteva muzee americane

Google Maps pentru Android a fost actualizat cu câteva locații de interior, mai exact cu aproximativ 20 de muzee celebre...

Închide