stiri

Televoice lanseaza Evolio Neura (in mod oficial)

Evolio Neura

Liviu Nistoran, directorul și patronul companiei Televoice, încearcă să poziționeze tableta Neura în segmentul high-end, alături de modele cu prestigiu. Acest lucru s-a întâmplat și ieri când compania brașoveană a avut evenimentul de lansare a tabletei în România. Modelul Evolio Neura este o copie fidelă a tabletei Malata Zpad T8 cunoscută deja publicului din luna aprilie a acestui an.

Pentru cei care nu cunosc configurația tabletei “româneștiEvolio Neura trebuie să reamintim că aceasta este bazată pe o platformă NVIDIA TEGRA 2 dual-core, dispune de un ecran capacitiv cu diagonala de 9.7 inci, Bluetooth și Wi-Fi.

Liviu Nistoran, CEO al companiei Evolio a declara inițial: „Tableta noastră este un ipad killer, întrucât oferă mai mult, la dimensiuni comparabile şi la un preţ corect. Iată că şi românii pot lansa în piaţă un produs de înaltă tehnologie, cu performanţe excepţionale”.

Se spune că orice mititel își dorește războaie mai mari decât el și dorința domnului Liviu Nistoran de a ține piept lui Steve Jobs poate fi animată de acest fapt. Dacă privim lucrurile din punct de vedere tehnic, Evolio Neura e mai performantă decât iPad 2 însă imaginea construită de Apple demontează orice decizie rațională. Nicio companie din lume nu poate să vândă echipamente banale la prețuri mult mai mari decât ale pieței. Singura excepție de la acest caz este Apple care a reușit să îndoctrineze clienții asemeni unor lideri religioși.

Un punct slab al tabletei noastre chinezești ar fi acela că rulează sistemul de operare Android 2.2 Froyo și nu Android 3.1 Honeycomb, optimizat pentru tabletele cu ecran mare. Cei de la Televoice au primit tableta așa cum era și așteaptă ca partenerul chinez să le livreze cu Honeycomb 3.1 (dacă acest lucru se va întâmpla vreodată).

Liviu Nistoran declara în cadrul conferinței de presă de ieri că “Am ales acest sistem de operare deoarece era stabil. Android 3.0 Honeycomb nu este un sistem stabil, iar Motorola şi Samsung şi-au retras produsele de pe piaţă tocmai din cauza problemelor pe care le cauza sistemul. Utilizatorii vor putea face upgrade la Honeycomb atunci când Google va lansa o versiune stabilă”. Din păcate patronul Televoice uită că între timp a fost lansat Android 3.1 Honeycomb care rezolvă aceste probleme de instabilitate.

Declarațiile oficialilor care spun că Honeycomb nu este stabil sunt complet false, ultima variantă rulând pe majoritatea modelelor fabricate de companiile mari. Spre exemplu ASUS Eee Pad Transformer, un model bazat pe Tegra mai ieftin decât Neura în anumite configurații, este livrat cu Android 3.1 Honeycomb iar tableta este foarte stabilă.
Evolio Neura
Televoice a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 3 milioane de euro iar anul acesta vrea să obțină 6 milioane de euro. Ținta lor poate fi atinsă cu ușurință în condițiile în care oferă produse mai scumpe din segmentele superioare. Piața tabletelor este în continuă creștere iar prețurile tiind să se reducă ușor.

În România tableta Evolio Neura are un preț de plecare 1.499 lei fiind o ofertă excelentă dacă e să luam în calcul hardware-ul chiar dacă rulează Froyo. O variantă completă cu 3G, Wi-Fi și 1GB memorie RAM costă 1.899 lei. Pentru a face o comparație de preț putem să vă spunem că un iPad 2 de 64 GB, cu 3G costă 3.600 lei. Evolio oferă și o serie de accesorii pentru Neura, dela huse de protecție până la carduri de memorie.

Evolio Neura rămâne o alegere foarte bună pentru persoanele pragmatice care nu sunt interesate de imaginea mărcii însă modul în care Televoice încearcă să-și prezinte produsul nu este cel mai indicat din punctul nostru de vedere.

Specificatii tehnice Evolio NEURA:

– CPU: Nvidia Tegra 2, 1Ghz, Dual Core

– Ecran: 9.7 inci (4:3) Capacitiv Multitouch (4 points)

– Stocare: 16 GB iNAND Flash

– Memorie: 1 GB RAM DDR 2

– MicroSD: Suportă până la 32 GB

– Porturi: 1xUSB 2.0, 1xMiniUSB 2.0, 1x GSM SIM, Docking Port, 3,5mm Audio jack, difuzoare 2x1W , microfon încorporat

– Camera 1.3 MP

– Modem 3G integrat HSDPA / GPRS (900 Mhz, 2100 Mhz)

– Wi-Fi (802.11 b/g/n)

– Bluetooth 2.1 EDR

– G-Sensor

– Senzor de lumină

– Sistem de operare: Android 2.2 / 3.0

În clipul de mai jos puteți vedea noua tabletă Evolio Neura.

Ofertele de tablete pe piața românească sunt extrem de variate și merg de la modele cu ecran rezistiv, așa cum este EvoTab până la cele mai performante echipamente.

Tableta Eee Pad Transformer Asus TF101-1B054A in stoc la eMAG.ro la 2.199,99 Lei
Asus Eee Pad Transformer TF101

În oferta eMAG mai sunt disponibile și alte modele cu oferte pentru toate buzunarele:

Tablete Android – Segmentul buget

 

To Top

Citește articolul precedent:
Samsung GALAXY Tab 10.1
T-Mobile inchiriaza tablete cu Android

Tehnologia nu reprezintă numai moftul celor cu dare de mână. Suporterii obișnuiți vor avea acces la diverse echipamente contra unor...

Închide