tablete

Top tablete ieftine cu Android

E-BODA Essential A200

Tabletele cu Android sunt disponibile într-o mulțime de variante, mai mult sau mai puțin performante. Prețurile diferă și ele foarte mult, pornind de la 80-90 de euro și ajungând spre 800-900 de euro. Bineînțeles diferența de preț se reflectă în performanțe, în execuție și în calitatea materialelor.

Dacă chipurile sunt fabricate pe mașini performante ce pot scoate milioane de exemplare fără greșeală, arhitectura internă este concepută de echipe mari de ingineri și este o adevărată capodoperă tehnologică. Chipurile de ultimă oră sunt scumpe, nefiind amortizate din punct de vedere economic iar produsele fabricate pe baza modulelor electronice performante au un preț ridicat.

În România mai intervin anumite particularități ale pieței, care saltă și mai mult prețul produsului. În unele cazuri diferența de preț între Statele Unite ale Americii și piața locală este de 50%. Comerciantul român adaugă la prețul inițial, costul cu transportul, adaosul comercial și cel mai important TVA-ul de 24%. Pentru cei care nu beneficiază de un buget generos, tabletele ieftine cu Android sunt o soluție pentru satisfacerea nevoii de informare. Majoritatea modelelor ieftine au Wi-Fi și slot SD iar unele dintre ele beneficiază și de procesoare decente.

Chestiuni de urmărit în momentul achiziției

Când cumpărați o tabletă foarte ieftină trebuie să urmăriți anumite chestiuni cheie. În primul rând trebuie avut grijă ca ecranul tabletei să fie acoperit cu sticlă și nu cu plastic. Plasticul se zgârie ușor și păstrează urmele de grăsime. În al doilea rând trebuie să urmăriți tipul procesorului. Un procesor vechi, puțin performant, nu va afișa fluid interfața grafică și nu va putea rula multe din aplicațiile din Google Play. Celelalte specificații trebuie și ele verificate astfel încât să nu se situeze sub o anumită limită.

Tablete ieftine cu Android

Noi am selectat o serie de tablete ieftine, pe care le puteți achiziționa. Topul este profund subiectiv și este alcătuit după impresiile personale și nu după specificațiile hardware și preț. Fiecare model vine cu diverse compromisuri de natură tehnică, deci nu le raportați la modelele high-end.

Google Nexus 7

Google Nexus 7 este cea mai performantă tabletă de 7 inci, accesibilă la preț mai mult decât atractiv. Tableta cu chipset NVIDIA Tegra 3 Quad-Core 1.2GHz, 1GB DDR3, 16GB, Wi-Fi și Android 4.1 costă în Statele Unite ale Americii circa 199 de dolari. În România o puteți găsi la prețul de aproximativ 1.000 lei. Vă recomandăm modelele cu 16GB sau 32GB spațiu de stocare. Nexus 7 nu are slot SD iar 8GB nu sunt suficienți. Link ofertă.

Nexus 7

Nexus 7

Allview Alldro Speed DUO

Modelul acesta este disponibil sub mai multe branduri, venind cu un procesor Cortex A9 Dual-Core la 1.5GHz. Allview Alldro Speed DUO cu 1GB DDR3, 8GB, Wi-Fi și sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean costă circa 600 de lei pe piața din România. Link ofertă.

Allview Alldro Speed DUO

Allview Alldro Speed DUO

E-BODA IMPRESSPE3D E200/ Allview Alldro Speed i

Pe locul 3 am ales două tablete similara ca preț și configurație. Ambele modele sunt importante pe piața locală sun brand local de două firme românești concurente.

E-BODA IMPRESSPE3D E200

E-BODA IMPRESSPE3D E200

Ambele modele dispun de un procesor Cortex A8 la 1.2GHz, 1GB memorie DDR3 și 8GB memorie flash. Ecranul de 7 inci este de tip capacitiv multi-touch și are o rezoluție de 800×480 pixeli.

E-BODA IMPRESSPE3D E200 și Allview Alldro Speed i costă fiecare 500 de lei. Link ofertă 1, 2.

Allview Alldro Speed i

Allview Alldro Speed i

E-BODA Essential A200

Tableta E-BODA Essential A200 este un model mai ieftin decât IMPRESSPE3D E200, diferența de 100 lei fiind cauzată de componentele mai puțin performante. Tableta Essential A200 este dotată cu procesor Cortex A8, tactat la frecvența de 1GHz, 512MB DDR3, 4GB memorie flash, Wi-Fi. Tableta, cu un preț este de aproximativ 400 lei, rulează sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Link ofertă.

E-BODA Essential A200

E-BODA Essential A200

Serioux GoTab S770

Tableta Serioux GoTab S770 poate fi catalogată ca un adevărat chilipir pentru cei care nu sunt pretențioși. Modelul este dotat cu un chipset Rockchip 2918 cu nucleu Cortex A8 și dispune de 512MB memorie RAM. La numai 340 de lei, utilizatorul beneficiază de un ecran de 7 inci cu rezoluție 800 x 600 pixeli și un modul Wi-Fi pentru a se conecta la internet.

Serioux GoTab S770 rulează sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread și cel mai probabil nu va trece niciodată la o versiune superioară. Link ofertă.

Serioux GoTab S770

Serioux GoTab S770

To Top

Citește articolul precedent:
Baterie externa Kiwi-Bird i2500/a2500
Baterie externă ieftină pentru telefoanele mobile

Puterea de calcul a telefoanelor actuale necesită o cantitate mare de energie, epuizând rapid bateria internă. FunGadgets.ro lansează o nouă...

Închide