stiri

Totul despre noua tabletă Kindle Fire

Amazon a lansat zilele acestea noua tabletă Kindle Fire, un model mult așteptat prin prisma prețului deosebit de abordabil, cel puțin pentru cei care au posibilitatea să-l comande din Statele Unite ale Americii. După ce s-au liniștit apele putem analiza cu toate informațiile pe masă specificații tehnice și oferta unuia dintre cei mai mari retaileri din lume.

Fire a fost lansat împreună cu trei noi modele Kindle: Touch (99USD), Touch 3G (149USD) și varianta de bază al cărei preț pleacă 79USD. Din star Kindle Fire se poziționează ca un competitor de temut pentru celelalte modele similare prin prețul său de numai 199USD dar și prin infrastructura de distribuție pe care Amazon o are răspândită în toată lumea. Tableta rulează o versiune modificată de Android, utilizatorii având acces la magazinul de aplicații Amazon. Spațiul de stocare de 8GB este completate de Amazon Cloud, unde pot fi ținute în mod gratuit fișierele utilizatorului.

Amazon se laudă cu o colecție multimedia impresionată ce este pusă la dispoziția clientului care tocmai a achiziționat un Kindle. Sunt disponibile peste 18 milioane de filme, emisiuni TV, cântece, aplicații, jocuri, cărți și reviste. În primele 3 luni, posesorii de Kindle Fire vor mai avea acces, în mod gratuit de această dată la mai multe reviste cunoscute printre care se numără: Vanity Fair, GQ și Glamour.

Pe lângă clipuri și colecția impresionată de cărți, Amazon a optimizat în mod special pentru noua tabletă jocuri cunoscute cum ar fi: Angry Birds, Plants vs. Zombies, Cut the Rope și multe altele.

Fire este o tabletă ușoară ce cântărește numai 413 grame, transportul acesteia fiind facilitat de dimensiunile reduse. Având în vedere că majoritatea utilizatorilor de tablete folosesc camera video ocazional iar Kindle Fire nu este dotat cu un modul 3G, Amazon a luat decizia de a renunța total la camerele video ca o măsură extremă de reducere a costurile. Noul model poate fi considerat mai mult un ebook reader color îmbunătățit cu funcții avansate decât o tabletă în adevăratul sens al cuvântului. Chiar dacă integrează un ecran capacitiv cu panou IPS, protejat cu sticlă rezistentă la zgârieturi, Fire are unele slăbiciuni cum ar fi sistemul de operare Android castrat de Amazon pentru a se integra cu serviciile corporației. D

Despre procesor, Amazon declară doar că este un dual-core „puternic” însă specificațiile oficiale se limitează aici. Noi am aflat din surse neoficiale că procesorul ce stă la baza tabletei Kindle Fire este un Texas Instruments din generația OMAP 4, cel mai probabil modelul OMAP 4 4430 care este tactat la 1GHz și încorporează două nuclee de procesare. Chipul este fotolitografiat pe 45 nanometri și mai poate fi întâlnit pe RIM Playbook. Chip-ul în sine este destul de puternic pentru a reda filme Full HD însă acest lucru este mai puțin important odată de Fire nu vine cu o mufă HDMI.

Precomenzile pentru Kindle Fire au fost acceptate din ziua lansării oficiale, 28 septembrie, însă primele livrări se vor face din 15 noiembrie.

Specificații Amazon Kindle Fire:

Ecran capacitiv cu diagonala de 7 inci, panou IPS, rezoluție 1024 x 600 pixeli, densitate 169 ppi, 16 milioane de culori
8GB memorie internă
Nu are camere video
Nu dispune de conexiune 3G
WI-FI 802.11b, 802.11g, 802.11n cu suport pentru conexiuni criptate WEP, WPA și WPA2
Jack audio de 3.5mm
USB 2.0
Aplicații preinstalate: Facebook, Twitter, Pandora, Netflix
Autonomie de 8 ore pentru citit, 7.5 ore pentru rularea de clipuri. Reîncărcare completă în 4 ore prin adaptorul propriu. Suportă reîncărcarea de la computer prin USB
Amazon Cloud Storage
Dimensiuni 190 mm x 120 mm x 11.4 mm
Greutate 413 grame
Garanție 1 an

To Top

Citește articolul precedent:
Aplicație Android pentru femei

Doamnele și domnișoarele pot folosi telefonul cu Android pentru o serie de chestiuni strict feminine. Intimity-Tracking my own cycle este...

Închide