stiri

Roadmap NVIDIA Tegra

Nvidia Tegra roadmap

NVIDIA s-a impus pe piața chipset-urilor pentru tablete și telefoane mobile inteligente iar planurile de viitor ar putea fi concretizate printr-o consolidare a poziției sale. Principalul chipset ce domină piața tabletelor se numește Tegra 2 iar construcția sa unitară ce integrează mai multe nuclee specializate pare a fi soluția ideală pentru echipamentele miniaturizate.

NVIDIA a prezentat în cadrul conferinței Citi Technology 2011 planurile sale pentru anii 2012-2013 inclusiv viitoarele chipset-urile pentru echipamente mobile. Dacă spre sfârșitul acestui an așteptăm noul Kal-EL (Tegra 3), despre care se spune că va fi de 5 ori mai puternic decât actuala generație Tegra 2, în prima jumătate a anului 2012, Kal-EL+ va fi cel mai potent chipset NVIDIA. Anul 2013 ne-ar putea aduce platforma cu numele de cod Wayne, urmată de Grey ce va integra tehnologiile oferite de Icera.

NVIDIA a achiziționat compania britanică Icera în luna mai a acestui an pentru 367 milioane de dolari. Icera producea chipset-uri pentru comunicații 3G și 4G, adică acele circuite integrate care făceau posibilă comunicarea radio între terminal și releul operatorului de telefonie mobilă. Britanicii mai deținea 550 de patente ce au intrat acum în portofoliul NVIDIA.

Platforma Grey va integra pe lângă nuclee de procesare grafică sau cele pentru decodarea filmelor și modulele de comunicații 3G sau 4G. Soluțiile oferite de NVIDIA producătorilor de tablete și telefoane devin complete iar presiunea competitorilor va fi infernală, chiar dacă Samsung, Texas Instruments și Qualcomm au propriile planuri ce privesc piața mobilă,

Cifrele vehiculate într-un raport Gartner pentru anul 2015 determină investițiile actuale în chipset-uri pentru echipamentele mobile. Nu mai puțin de 20 de miliarde de dolari vor fi puse în joc în anul 2015 față de numai 2 miliarde cât reprezintă în prezent sumele încasate de producătorii de chipset-uri pentru mobile.

NVIDIA nu uită nici utilizatorii care preferă grafica avansată pe ecranul unui notebook. Roadmap-ul pentru chipset-urile destinate netbook-urilor și laptop-urilor fiind prezentat de asemenea.

O demonstrație NVIDIA prezintă la lucru noul chipset Kal-El ce va fi disponibil pe piață în câteva luni. Performanțe sale grafice sunt excepționale dacă luăm în calcul că acesta este un chip low-power destinat tabletelor și telefoanelor mobile alimentate de acumulatori.

To Top

Citește articolul precedent:
HP TouchPad Android
Cum să instalezi Android pe HP TouchPad?

Cum să instalezi Android pe HP TouchPad? Aceasta este întrebarea care îi macină pe mulți din clienții tabletelor WebOS. Sistemul...

Închide