stiri

Android 2.3 se va mai numi si Gingerbread

Android 2.3 Gingerbread

Zilele rămase până la lansarea oficială a noii versiuni Android 2.3 (Gingerbread) pot fi numărate pe degete. Decizia Google de a lansa sistemul de operare săptămâna viitoare şi denumirea dată versiunii evoluate a luat prin surprindere presa specializată care se aştepta ca Gingerbread să fie sinonim cu Android 3.0.
Sistemul de operare al celor de la Google este bazat pe un nucleu Linux, cunoscut de toată lumea, dar cel mai important aspect care i-a hotărât succesul este faptul că Android este un sistem gratuit pentru implementator. Cu alte cuvinte Samsung sau Sony Ericsson nu trebuie să mai plătească pentru sistemul de operare, lucru care se reflectă în profitul obţinut pentru fiecare terminal. Efortul Google pentru dezvoltarea sistemului de operare este răsplătit printr-un control avansat asupra reclamelor comerciale ce sunt afişate pe ecranul terminalelor inteligente.

Dacă tot am adus în discuţie Sony Ericsson trebuie să menţionăm faptul că noul smartphone Xperia X12 va rula Android 2.3. Xperia X12 este un telefon inteligent foarte dotat, din punct de vedere hardware, ce va profita din plin de caracteristicile avansate puse la dispoziţie de Gingerbread.

Aplicaţiile compatibile cu platforma Android se bucură şi ele de o primire călduroasă din partea publicului.

În prezent sunt disponibile peste 100.000 de aplicaţii pentru sistemul de operare Google dar numărul acestora urmează o tendinţă de creştere accelerată, unii dintre cei mai optimişti fani ai companiei declarand că în următorii anii numărul acestora va depăşi pe cel al programelor destinate iPhone-ului.
Câteva din noile caracteristici ale sistemului de operare au fost puse la dispoziţia presei. Android 2.3 Gingerbread va beneficia de:
– rezolvarea bug-urilor care apăreau la vechile versiuni
– Codec video open source care va înlocui flash-ul (o decizie care va supăra pe mulţi din managerii de la Adobe)
– un algoritm avansat pentru reclame
– sistem avansat pentru navigaţie
– îmbunătăţiri ale funcţiei copy/paste
– suport pentru HTML5
– suport nativ pentru vizionarea paginilor care conţin clipuri (cu alte cuvinte pot fi vizionate clipurile integrate în paginile web fără a mai fi necesarea descărcarea unor codecuri specifice)
– interfaţă grafică mai bogată şi mai atractivă
Neoficial se pare că Android 2.3 va fi optimizat şi pentru alte servicii Google precum Music Store sau Google TV dar şi pentru ecrane cu rezoluţia 1366 x 768 pixeli.Android 2.3 Gingerbread

To Top

Citește articolul precedent:
Opera Mobile 10.1 beta pentru Android
Opera Mobile 10.1 beta pentru Android

Opera a anunțat recent că versiunea Mobile 10.1, destinată sistemelor Android, este disponibilă pe site-ul companiei pentru a fi descărcată....

Închide