stiri

Cine ar dori ca Honeycomb să ruleze optim doar cu procesor dual-core?

android honeycomb

android honeycombPCMag a lansat ieri zvonul că Honeycomb – viitorul sistem Android 3.0 pentru tablete – ar necesita un procesor ARM-9 dual-core pentru a putea rula optim. Publicația a preluat declarația directorului unui producător coreean de electronice consumer, căruia nu i-a dezvăluit identitatea. Dincolo de evaluarea unei posibile cerințe tehnice pentru Honeycomb, ne întrebăm cui i-ar folosi o astfel de știre înaintea expoziției CES 2011?

Vor oare producătorii care deja și-au anunțat tablete cu procesoare Tegra 2 vor să inducă ideea că actualele dispozitive de pe piață nu ar putea susține un eventual upgrade la viitorul sistem Android.  Știm de pildă că dintre firmele coreene, Samsung a făcut o comandă consistentă pentru chip-urile Tegra 2.

Totodată, NVIDIA va putea fructifica Honeycomb cum va ști mai bine, unii analiști anunțând că platforma Tegra 2 ar putea contitui sistemul de referință pentru Honeycomb.

Andy Rubin a prezentat în premieră versiunea Honeycomb pe o tabletă Motorola, care se știe că folosește NVIDIA Tegra 2. Ulterior, Motorola a insistat într-un teasing video asupra disponibilității unui sistem destinat tabletelor – Honeycomb – pe viitoarea lor tabletă DROID XOOM. Între timp și-au făcut apariția și telefoanele cu procesoare dual-core, cel mai cunoscut fiind LG Optimus 2X.

Chiar dacă nu e plauzibilă o astfel de cerință minimă, e posibil ca anumite funcții/aplicații să necesite un procesor cu două nuclee pentru a rula fluent. Probabil că după CES, sau cel târziu prin martie, când se așteaptă oficial Honeycomb, vom privi cu amuzament aceste zvonuri. Nu demult, Gingerbread a fost însoțit de un zvon similar lansat de către LG, iar compania a fost nevoită să retracteze și să își ceară scuze public pentru dezinformare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
To Top

Citește articolul precedent:
Browserul Opera pentru tablete

La CES 2011 se prefigurează o adevărată paradă a tabletelor Android. Opera vrea să profite de moment pentru a prezenta...

Închide