tablete

Google Nexus 7 by ASUS review

Nexus 7


Google Nexus 7 este prima tabletă privită de fanii Android ca o icoană a performanței accesibile. Google a mizat pe volumele mari de vânzări și pe structura simplificată a tabletei, prețul de plecare fiind poziționat la 199 de dolari. Nexus 7 este concepută pentru serviciile Google acestea fiind prezente în meniul tabletei.

Mecanismul financiar al celor de la Google le permite să nu acorde o importanță prea mare profitului ce se poate obține la fiecare unitate vândută ci să se uite mai degrabă la masa de utilizatori care consumă reclame livrate prin AdWords. Unele studii relevă faptul că Google obține aproximativ 14 dolari pentru fiecare dispozitiv cu Android vândut numai din reclama furnizată. Cu acest mecanism în minte, designerii Google s-au concentrat asupra lucrurilor cu adevărat importante.

VIDEO preview Nexus 7

În primul rând s-a renunțat la modulele ce sunt utilizate rar cum ar fi camera principală. Al doilea element îndepărtat a fost slotul pentru cardurile microSD, Google dorind ca utilizatorii de tablete Nexus să-și păstreze datele în mediul cloud. Pentru reducerea costurilor s-au făcut și compromisuri iar cel mai vizibil este ecranul. Protecția ecranului lasă de dorit, matricea cu cristale lichide fiind acoperită de o sticlă ce se poate zgâria foarte ușor.

Nexus 7
Din punct de vedere estetic, tableta Nexus 7 se prezintă cu sobrietate fiind acoperită pe spate de un capac de plastic negru ce oferă o prindere bună. Modelul imprimat în relief pe spatele tabletei este foarte practic, crescând aderența în momentul prinderii.

Nexus 7

Partea din față este dominată de ecran și de butoanele capacitive, amplasate la baza acestuia. În partea de sus a ecranului se află o cameră pentru apeluri video și un senzor de lumină. Suprafața frontală mare, din jurul ecranului, ar fi putut fi redusă de dragul design-ului dar s-a preferat ca accentul să fie pus pe partea practică. Marginile ecranului fiind zonele în care utilizatorul își poziționează degetele. Foaia de sticlă ce acoperă partea din față și capacul din spate sunt îmbinate printr-o ramă de plastic cu aspect metalic (fiind colorată în argintiu).

Nexus 7
Pe laterala dreaptă sunt amplasate butoanele pentru volum și butonul pornit/oprit. La baza tabletei există un port microUSB și un conector audio de 3.5mm.
Google a delegat partea de producție către cei de la ASUS, dată fiind experiența acestora în conceperea tabletelor. Noul model a fost prezentat foarte rapid iar acest lucru a fost posibil datorită tabletei ASUS Memo de 7 inci, ce avea o configurație asemănătoare.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7

To Top