telefoane

Review ASUS ROG Phone

ASUS ROG Phone

Introducere

Consolele mobile pentru gaming au avut întotdeauna locul lor pe piață, existând chiar și o perioadă de perioadă de glorie în anii 1990. Japonezii de la Nintendo și Sony au creat mărci recunoscute tocmai pentru aceste dispozitive mobile, modele precum GameBoy și PlayStation Portable fiind dorite de adolescenții ce ascultau muzică pe casetofoanele portabile.
Odată cu evoluția tehnologiei telefonul mobil, acesta a acaparat și a eliminat o mulțime de alte categorii de produse. Consolele mobile de gaming păreau să aibă aceeaşi soartă cu camerele foto digitale. Primul telefon cunoscut, optimizat pentru jocuri a fost Nokia N-Gage, lansat în anul 2003. Fără să aibă prea mult succes, N-Gage a fost retras de piață, iar în locul lui au apărut alte dispozitive ce nu s-au bucurat de succesul dorit. În schimb, Sony PlayStation Portable a dominat piața începând cu anul 2004, urmată fiind de PSP Go și PlayStation Vita.
Astăzi, ASUS ne propune ROG Phone, un telefon optimizat pentru gaming, care ar trebui să fie suficient de atractiv pentru a genera un nivel susținut al vânzărilor, care să justifice menținerea lui pe piață. Plecând de la experiența anterioară, avută cu alte dispozitive de gaming, ne așteptat ca ROG Phone să fie un telefon butucănos, greu și incomod de purtat în buzunar. Ei bine, ROG Phone este un adevărat telefon de top, subțire și puternic, cu finisaje de calitate, ce poate fi utilizat în fiecare zi.

ASUS ROG Phone

ASUS ROG Phone

ASUS ROG Phone este subțire, având numai 8.3mm, însă este sensibil mai dens decât alte telefoane ce au la bază platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 845, greutatea acestuia ajungând la 200 de grame. Densitatea ridicată, percepută de la primul contact, este generată de sistemul de răcire din cupru, ce se află la interior. Acesta îi conferă mai multă rigiditate și senzația unui produs de lux, construit cu mare grijă.

ASUS ROG Phone

ASUS ROG Phone

Pe partea din spate, ASUS a montat un capac din plastic lucios cu detaliile grafice specifice mărcii Republic of Gamers. În centru este amplasat logo-ul ROG, iluminat RGB cu ajutorul sistemului Aura Sync, ce poate fi sincronizat cu alte produse compatibile. Grilele pentru difuzoare sunt supradimensionate, sunetul fiind un adevărat deliciu, așa după cum veți afla în secțiunea rezervată performanțelor.

ASUS ROG Phone

ASUS ROG Phone

Tot pe spate mai găsim două camere foto, un bliț și senzorul pentru amprente ce ajută la deblocarea rapidă a telefonului.
Ecranul domină partea din față, lăsând loc pentru camera frontală și pentru senzorii. Alte două grile pentru difuzoare, montate în mod simetric pentru modul peisaj, ies în evidență prin culoarea roșu-auriu, semn că ASUS pune accentul nu numai pe imagine, ci și pe sunet.

ASUS ROG Phone

ASUS ROG Phone

Lateralele sunt și ele diferite față de un flagship obișnuit. În partea din stânga avem tăvița pentru SIM-uri, un conector dublu și un buton AirTrigger cu ultrasunete. Pe partea dreaptă există două butoane AirTrigger cu ultrasunete amplasate spre capete pentru modul peisaj, două butoane pentru volum și butonul on/off. După o privire mai atentă am observat și câteva perforații în anumite zone laterale, al căror scop nu am reușit să-l deslușim.

ASUS ROG Phone

ASUS ROG Phone

Pe laterala inferioară există un port Type C și un conector audio de 3.5mm, deosebit de util odată ce putem folosi o gamă largă de căști.
Cei care doresc să-și achiziționeze noul ROG Phone pentru utilizarea de zi cu zi și mai puțin pentru jocuri se vor putea baza pe u terminal solid, foarte puternic, fără a fi incomodați de funcțiile dedicate gamingului. Ecranul AMOLED cu diagonala de 6 inci are formatul de 18:9, drept urmare, ROG Phone poate fi ținut cu ușurință în mână.

ASUS ROG Phone

ASUS ROG Phone

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7

To Top