telefoane

Samsung Galaxy S III I9300 review

Samsung Galaxy S III I9300

Specificații & Hardware

Hardware-ul de ultimă generație al noului Samsung Galaxy S III este complex și trebuie explicat în detaliu. Multitudinea de nuclee de procesare specializate, senzori și controlere este gestionată integral de sistemul de operare Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich și de aplicațiile Samsung. Galaxy S III este unul dintre puținele telefoane ce are încorporat un barometru electronic, ceva asemănător am mai văzut la Galaxy Nexus, tot un model al companiei coreene.

Chipset-ul dezvoltat de Samsung pe baza mai multor tehnologii licențiate este cel mai puternic model dedicat telefoanelor mobile. Exynos 4212 integrează patru nuclee Cortex-A9 tactate la frecvența de 1.4GHz. Zonele de calcul specializate din interiorul chipset-ului permit rularea simultană a mai multor procese multimedia și de comunicații.

Samsung a demonstrat modul în care se poate rula un film într-o fereastră în timp ce navigăm printr-o altă aplicație. Acest lucru este posibil tocmai nucleelor specializate ce lucrează independent pentru prelucrarea diferitelor sarcini.

Ecranul HD Super AMOLED are o rezoluție de 1280×720 pixeli, cea mai mare pe care o puteți întâlni la un telefon mobil, însă ecranul noului Samsung nu bate iPhone 4S la capitolul densitate, modelul corean având 306ppi (pixeli pe inch) în timp ce americanii au un ecran cu 330ppi. Culorile ecranului AMOLED sunt mai intense iar timpul de răspuns este mai bun decât în cazul SLCD-ului adoptat de Apple sau HTC.

După cum se știe ecranele AMOLED (active-matrix organic light-emitting diode) se deteriorează în timp, acesta fiind unul dintre principalele neajunsuri care au determinat companii precum SONY să renunțe la dezvoltarea acestora. Din câte se pare culoarea albastru se degradează mai rapid decât celelalte iar Samsung a ales o configurație Pentile de tip RGBG pentru ecran. Matricea ecranului HD Super AMOLED de la Samsung este formată din cinci subpixeli, doi verzi, doi roșii și unul albastru. Dacă veți lua o lupă puternică veți putea vedea acestă configurație pe ecranul telefonului și veți putea sesiza diferențele comparativ cu un ecran RGB.

Samsung a integrat în noul telefon toate tipurile de senzori disponibili pe piață pentru industria mobilă. Galaxy S III dispune de accelerometru, busolă electronică, senzor de proximitate, giroscop și barometru.

Memoria internă de 16GB este utilizată pentru stocarea sistemului de operare și a aplicațiilor. Pe lângă aceasta puteți monta un card microSD de până la 64GB dacă obișnuiți să realizați filme HD pe care să le stocați pe telefon iar memoria internă nu este suficientă. Pentru viitor, Samsung a promis o nouă variantă a telefonului, ce va îngloba 64GB memorie internă.

Comunicațiile sunt realizate prin patru module diferite. Conexiunea la releele operatorilor de telefonie mobilă se face prin GSM clasic sau prin rețelele 3G. O variantă a telefonului cu LTE 4G va apărea pe piață mai târziu, în țările care dispun de acestă tehnologie. În România prima rețea 4G ar putea fi disponibilă limitat în cursul anului viitor. Pe lângă modulul Bluetooth 4.0, Samsung a ales și un modul NFC ce și-ar putea dovedi utilitatea în cazul plăților de mică valoare. Din păcate, plata prin NFC este disponibilă la scară redusă iar funcția nu va putea fi utilizată de clienții români. Totuși Samsung a reinventat transferul fișierelor prin NFC, funcția S Beam oferind posibilitatea de a transmite fișiere multimedia prin simpla apropiere a două telefoane compatibile. Pe lângă NFC și Bluetooth, utilizatorul poate realiza conexiuni între telefoane și prin Wi-Fi direct.

Modulul Wi-Fi oferă o conexiune rapidă la internet dacă va aflați în raza de acțiune a unui hotspot. Filmele stocate pe telefon pot fi transmise către un televizor de ultimă generație cu ajutorul funcției DLNA.

Mai jos puteți vedea specificațiile complete ale telefonului.

Specificații Samsung Galaxy S III I9300

Rețea 2.5G (GSM/ GPRS/ EDGE): 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
3G (HSPA+ 21Mbps): 850 / 900 / 1900 / 2100 MHz 4G (Depinde de piață)
Procesor Exynos 4212 Quad 1.4 GHz Cortex-A9
Grafică Mali-400MP
Ecran HD Super AMOLED, diagonală 4.8 inci, rezoluție 1280×720, 306 ppi, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 2
Sistem de operare Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) cu interfață TouchWiz UI
Cameră Principală (spate): 8 megapixeli, Auto Focus, Flash & Zero Shutter Lag, BIS
Cameră frontală (față): 1.9 megapixeli, înregistrare HD @30fps cu Zero Shutter Lag, BIS
Video Codec: MPEG4, H.264, H.263, DivX, DivX3.11, VC-1, VP8, WMV7/8, Sorenson Spark, Recording & Playback: Full HD (1080p)
Audio Codec: MP3, AMR-NB/WB, AAC/AAC+/eAAC+, WMA, OGG, FLAC, AC-3, apt-X
Funcții adiționale S Beam, Buddy photo share, Share shot, AllShare Play, AllShare Cast, Smart stay, Social tag, Group tag, Face zoom, Face slide show, Direct call, Smart alert, Tap to top, Camera quick access, Pop up play, S Voice
Burst shot & Best photo, Recording snapshot, HDR
Servicii mobile Google – Google Search, Google Maps, Gmail, Google Latitude
Google Play Store, Google Play Books, Google Play Movies, Google Plus, YouTube, Google Talk,
Google Places, Google Navigation, Google Downloads
WiFi a/b/g/n, WiFi HT40, DLNA, Wi-Fi Direct
A-GPS, suport pentru GLONASS
NFC
Bluetooth 4.0 (LE) A2DP, EDR
Accelerometru, RGB light, busolă electronică, senzor de proximitate, giroscop, barometru
Memorie 16/ 32GB (64GB disponibil în curând)
microSD slot (până la 64GB)
microUSB v2.0 (MHL)
Dimensiuni 136.6 x 70.6 x 8.6 mm
Greutate 133g
Baterie 2.100 mAh

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7

To Top