telefoane

Samsung Galaxy S III I9300 review

Samsung Galaxy S III I9300

Performanțe

Samsung Galaxy S III I9300 este fără îndoială cel mai performant telefon al momentului, tehnologiile înglobate fiind menite să ofere utilizatorului acces la orice funcție pe care și-ar putea dori. Galaxy S III a preluat și rolul de lider inovator al industriei prin implementarea în premieră a unor funcții pe care nu le puteți întâlni pe alte telefoane.

Decizia celor de la Samsung de a fabrica un terminal complex și performant vine din disputele pe care l-au avut cu firmele specializate în telefoane de top. Frustrările companiei coreene sunt generate de imposibilitatea de a vinde atât de bine precum rivalul Apple deși îi domină din punct de vedere tehnologic pe aceștia din urmă.

Ecranul HD Super AMOLED oferă culorii saturate, intense însă puteți opta pentru afișarea unor tonuri mai naturale. Dacă vă faceți griji pentru matricea Pentile, putem să vă spunem că acestea sunt neîntemeiate. Imaginile au o calitate excepțională, suprafața mare a ecranului și densitatea mare a pixelilor generând o senzație plăcută privitorului. Fiind un ecran cu diode organice, imaginile au un unghi de vizualizare extrem iar nuanțele fine sunt mai precis redate.

Chipset-ul cu nuclee Cortex A9 se mișcă foarte rapid astfel încât orice sarcină este rezolvată în cel mai scurt timp posibil. Chiar și jocurile cu grafică avansată și cerințe mari de sistem, cum ar fi cele de la Gameloft, sunt încărcate foarte rapid. Samsung Galaxy S III nu are timpi morți și nu se blochează, deși exemplarul pe care noi l-am avut pentru scurt timp spre testare nu rula software-ul final.

Navigația pe internet este o plăcere, diagonala de 4.8 inci a ecranului fiind un avantaj evident pentru parcurgerea paginilor web. Samsung s-a concentrat puternic pe partea de soft înzestrând telefonul cu tot felul de funcții spectaculoase și utile în unele cazuri. Fiecare funcție în parte este menită să impresioneze. O parte din aceste funcții le vom enumera și vom încerca să le explicăm fiind parte a caracteristicilor ce diferențiază acest dispozitiv mobil de altele modele high-end. (vezi pagina Software și aplicații)

Samsung Galaxy S III se descurcă excepțional în benchmark-uri, cele patru nuclee lucrând îndeaproape cu grafica Mali-400MP. În Antutu 2.5.1 scorul obținut este de 11621 puncte, cu mult superior celui scos de Galaxy Nexus (6131 puncte) sau celui obținut de Motorola RAZR XT910 (6012 puncte). Benchmark-ul pentru grafică NenaMark2 cotează telefonul cu 58.8 de cadre pe secundă arătând că jocurile cu detalii video complexe pot fi rulate fără probleme pe ecranul HD Super AMOLED. Vellamo indică 2086 de puncte iar Billion Counter 29.01 secunde.

Benchmark-urile pe care le-am rulat, și ale căror rezultate le-am afișat mai jos nu sunt relevante în toate cazurile. Principalele scăpări ale acestora constând în imposibilitatea de a evalua toate nucleele chipset-ului Exynos 4212. Sloganul “four brains are better than two” fiind cât se poate de adevărat în acest caz. Forța Samsung-ului este demonstrată și prin capacitatea sa de a rula un clip HD în fereastră peste alte aplicații.

Rezultate Samsung Galaxy S III

Antutu 2.5.1 – 11621
Quadrant Standard 2.0 – 5325
NenaMark1 – 60fps
NenaMark2 – 58.8fps
Smartbench 2012 – Productivity -4295, Gaming index – 1601
Benchmark Pi – 373ms
NeoCore – 59.9fps
Caffeine Mark – 7547
Vellamo – 2086
Billion Counter – 29.01sec

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Samsung Galaxy S III I9300 review, 8.3 out of 10 based on 12 ratings

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (12 votes cast)
To Top