stiri

Samsung contraataca

Războiul purtat de Apple și Samsung în justiție trece într-o nouă fază în care gigantul din Coreea de Sud contraatacă. Samsung a depus o plângere împotriva companiei Apple pentru încălcarea unor brevete de invenție în Germania și în Japonia.

Samsung spune că Apple a furat tehnologie și s-a inspirat din patentele lor. Coreenii aduc în discuție terminalul Ultra Smart F700 apărut în februarie 2007, înaintea primului iPhone. Apple susține în continuare că Samsung a adoptat un design similar cu al său pentru o serie de produse noi.

Cert este că firme precum Samsung și HTC aveau pe piață smartphone-uri și tablete cu mult înainte ca Apple să intre în acest business iar forma dreptunghiulară cu colțuri rotunde și finisajele piano black nu sunt nicidecum proprietatea Apple. Chiar dacă în justiție se poartă o luptă dură, relația comercială între cele două companii continuă, interesele finaciare fiind mari de ambele părți.

În această afacere se discută de peste 5 miliarde de dolari, reprezentând valoarea achizițiilor Apple iar pentru aceste sume corporațiile își folosesc tot armamentul din dotare. Adevărul va fi stabilit de instanțele care se ocupă de aceste procese și va ieși curând la iveală deși instanța americană s-ar putea să favorizeze firma Apple.

Mai jos aveți două modele, primul este terminalul Ultra Smart F700 pe care Samsung îl folosește ca exemplu în acest proces iar al doilea un telefon HTC TyTN apărut în iunie 2006, înaintea Iphone-ului. După cum observați telefonul are colțuri rotunjite și un buton central similar cu cel de la Iphone. Concluziile le puteți trageți singuri, fluxurile de capital între conturile celor două companii le vor stabili însă judecătorii.


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
To Top

Citește articolul precedent:
Casio Commando

Chiar dacă în România Casio este cunoscut pentru ceasurile sale și mai puțin pentru alt gen de echipamente nu înseamnă...

Închide