stiri

Apple a câștigat în Germania

Samsung P6800 Galaxy Tab 7.7

Producătorii asiatici nu au viață bună în Europa și nici în Statele Unite ale Americii. Apple a câștiga ultima bătălie împotriva celor de la Samsung Electronics, reușind să blocheze vânzările tabletelor Galaxy Tab. Tribunalul din Düsseldorf a considerat că dreptatea în chestiunea încălcării patentelor revine americanilor.

Apple, inventatorul colțului rotunjit, își va impune astfel produsele prin tehnici ce nu au legătură cu piața liberă. Acțiunile de blocare a vânzărilor pentru produsele asiatice sunt un lucru obișnuit în lumea occidentală. Toyota s-a confruntat cu o atitudine ostilă și cu un linșaj mediatic în Statele Unite ale Americii ce i-a afectat grav vânzările. Ca să facem o paralelă putem spune că și România a pierdut bani din cauza metodelor perfide practicate de statele puternice. Marea Britanie a interzis zborurile primului avion de pasageri românesc Rombac 1-11 pe motiv că face prea mult zgomot, după ce cu câțiva ani înainte ne vânduse licența de fabricație. Revenind la subiect, putem spune că Apple și rezervat o parte din piața germană ce numără peste 82 de milioane de locuitori.

Măsura instanței din Düsseldorf nu se aplică și în alte state, germanii fiind liberi să-și cumpere produsele Samsung dintr-o țară vecină.

Acestă decizie poate fi considerată ca un precedent. În momentul de față litigiul dintre Apple și Samsung se dispună în mai multe state iar aici e vorba de cele mai mari piețe din lume: Statele Unite ale Americii, Coreea de Sud, Japonia dar și în țări mai puțin importante din punct de vedere al vânzărilor cum ar fi Olanda.

Deși nu mai concepe chip-uri performante și nici nu fabrică vreun echipament, Apple acuză și este acuzat de companii prestigioase, adevărați lideri în tehnologie cum ar fi Motorola și HTC. În ciuda disputelor pe care le are cu Samsung, relația comercială dintre aceștia nu încetează, Apple fiind un client foarte important pentru asiatici. O altă relație ce are un potențial conflictual este cea dintre sistemul de operare iOS și Android, Apple fiind deranjat de cifrele în creștere ce arată impunerea pe piață a acestuia din urmă. Se spune că achiziția companie Motorola Mobility ar fi fost încurajată tocmai de un potențial litigiu între Apple și Google. Compania înființată de Larry Page și Sergey Brin punându-se la adăpost cu ajutorul a mii de patente înregistrate de Motorola. Odată cu lansarea sistemului de operare Android, Google devenise vulnerabil la acest gen de acțiuni iar lipsa unor patente pentru tehnologiile pe care le utiliza putând fi exploatată de concurență.

O altă chestiune remarcată de public este faptul că Apple a reușit să patenteze unele lucruri generaliste cum ar fi colțurile rotunjite ca element de design și elementele de gestică pe suprafața unui ecran capacitiv.Tabletele Samsung nu sunt singurele dreptunghiulare, rotunjite la colțuri. Majoritatea produselor aflate acum pe piață seamănă între ele, forma de tabletă fiind comună.

Samsung P6800 Galaxy Tab 7.7

Apple a câștigat în Germania, 10.0 out of 10 based on 1 rating

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
To Top

Citește articolul precedent:
Norton pentru Android

Norton a anunțat pentru anul 2012 o nouă serie de produse destinate utilizatorilor de echipamente mobile. Posesorii tabletelor și telefoanelor...

Închide