telefoane

Samsung Galaxy S III mini review

Samsung Galaxy S III Mini

Performanțe

Samsung Galaxy S III mini este un telefon care va mulțumi majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri. Aplicațiile se mișcă fluid, sistemul de operare Android 4.1 (Jelly Bean) acționează cu promptitudine iar interfața grafică Samsung este mult mai atent făcută. Samsung a lucrat mult la ergonomie astfel încât funcțiile se găsesc exact acolo unde ar trebui să fie.

Samsung Galaxy S III Mini

Samsung Galaxy S III Mini

Zonele grafice ce reprezintă butoane cu evenimente atașate au dimensiuni mai mari iar tranziția ecranelor este mult mai naturală. Pe lângă interfața TouchWiz, proprie Samsung, sistemul de operare Android 4.1, ce include Project Butter, are un rol important în rularea elementelor grafice create de coreeni. Printre specificațiile Project Butter se numără și afișarea interfeței grafice la viteza de 60 de cadre pe secundă și analizarea în timp real a zonei de atingere pentru o mai bună precizie.

Introducerea textului se poate face prin tastatura virtuală a telefonului însă unii utilizatori ar putea resimți un ușor disconfort din cauza poziționării tastelor. Cei care doresc o viteză mai mare la dactilografiere pot instala o altă tastatură.

Navigarea prin paginile web este o adevărată plăcere, browserul se mișcă bine, ecranul este suficient de clar iar acțiunile de mărire și micșorare a paginii se derulează în timp real. Din păcate browserul pe care îl găsiți pe telefon nu oferă suport flash. După cum știți Adobe a renunțat la includerea flash-ului pe telefoanele și tabletele cu Android însă puteți instala un plugin din Google Play.

Chipsetul NovaThor U8420 oferă performanțe decente fără a excela precum puternicele Exynos. Diferențele se văd mai bine în benchmark-uri acolo unde chipsetul telefonului limitează rezultatele obținute. În Antutu 3.1.1, Samsung Galaxy S III mini obține 6895 de puncte iar în NenaMark2 numai 38.5fps.

Rezultate Samsung Galaxy S III mini

  • Antutu 3.1.1 – 6895
  • Quadrant Standard 2.0 – 3134
  • NenaMark2 – 38.5fps
  • Smartbench 2012 – Productivity – 1996, Gaming index – 1943
  • Benchmark Pi – 549ms
  • NeoCore – incompatibil cu Jelly Bean
  • Caffeine Mark – 6065
  • Vellamo – HTML 5 -1389, Metal 337
  • Billion Counter – 41.88 sec

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8

To Top